Afrika OnlyCanada Only

Zoek

5 redenen om San Diego te bezoeken

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Ook deze stad hoort bij de hoogtepunten van Californië!

door Boy Tijbosch


1.    SAN DIEGO HEEFT EEN SCHITTERENDE LIGGING

San Francisco is ze kwijt: de zeeleeuwen die óóit de vlonders rondom Pier 39 bezetten. Dat probleem kent San Diego niet – hier stikt het van deze beesten. Ze wonen in alle tevredenheid in de lokale baai, samen met een zwerm melige pelikanen. En waarom ook niet? Want vanaf het water heb je het móóiste zicht op de stad. Suggestie: doe een boottocht door de haven. Op die manier zie je héél San Diego en ontvang je ook nog eens ‘a boatload of information’, aldus de grappenmaker aan het roer.


2.    SAN DIEGO IS THUIS VOOR AMERIKA’S BEKENDSTE DIERENTUIN

De meest befaamde zoo van de wereld vind je niet in Los Angeles of Sacramento. Die staat gewóón in San Diego. Een bezoekje aan zo’n Amerikaanse dierentuin is een beleving op zich. Bezoekers laten zich rondrijden in een bus met open dak en bekijken de apen het liefst vanaf een speciaal daarvoor aangelegde roltrap. ’t Is allemaal zó anders vergeleken met Artis – je hebt een topbezoek gehad voor je ook maar één dier hebt gezien.


3.    SAN DIEGO HEEFT SEA WORLD

Sea World is vertegenwoordigd in drie Amerikaanse steden, waaronder San Diego. Voor een enorme collectie zeedieren én een breed assortiment attracties moet je hier zijn. Paradepaardje is de show Shamu, die hier wordt gecombineerd met een ietwat nationalistische ode aan de veteranen. Maar goed. Je ziet niet iedere dag een springende orka.


4.    SAN DIEGO KENT EEN LEVENDIG UITGAANSGEBIED

The Gaslamp Quarter is de naam van San Diego’s meest dynamische wijk. Hier komen de locals voor een geslaagde avond uit, of dat nu in een café, bar of discotheek is. Hier vind je géén fastfood of restaurantketens. Wat er wél is? Ierse pubs, brouwerijen en terrasjes. We hebben zelfs een Döner-tent gespot. Ook leuk, voor na het stappen.


5.    SAN DIEGO IS COMPACT

De vliegtuigen landen nog nét niet in de stad. De luchthaven van San Diego ligt midden in het centrum van de stad. De vraag is – wat bevindt zich niet dichtbij? Waar je ook heen wilt, in San Diego is het nóóit ver weg. Stranden, musea, stadsparken en winkels: ze liggen allen op loopafstand.


Foto's: Anneloes Keunen/Amerika Only