Canada Only

5 Road Trip Songs gemaakt door artiesten waarvan je het niet verwacht

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Deze country- en folkplaten zijn uitstekend tijdens een Road Trip door Amerika, maar de makers ervan produceren normaal gesproken een héél ander geluid.

door Boy Tijbosch


A BRIGHTER DAY
van Nick en Simon

A Brighter Day lijkt in niets op de palingsound die het Volendamse duo normaal heeft. Het is de letterlijke vertaling van het nummer De Dag Dat Alles Beter Is: een speciale country-remix gemaakt voor de tv-show The American Dream. Een geslaagde uitvoering, opgenomen in Nashville.


YOÜ AND I
van Lady Gaga

Yoü And I werd in 2011 uitgebracht en viel toen redelijk uit de toon vergeleken met Gaga's repertoire uit die tijd. De recente move naar jazz maakt de keuze voor dit soort volksmuziek misschien iets logischer.


MY MEDICINE
van Snoop Dogg

Rapper Snoop Dogg maakte eerder uitstapjes naar onder meer reggae en dance, maar ook country behoort tot zijn oeuvre. My Medicine, een eerbetoon aan Johnny Cash, is de ultieme plaat voor onderweg.


AMERICAN YOU
van Yelawolf

Als je niet into hip-hop bent heb je waarschijnlijk nóóit eerder gehoord van Yelawolf. De beste man lanceerde vorige week de nieuwe single voor zijn aankomende album – het door country geïnspireerde American You.


FEARLESS
van Taylor Swift

Taylor Swift's overstap naar popmuziek werd lauw ontvangen bij haar trouwe country-fans. Zij hadden méér baat bij haar eerdere albums die volstonden met nummers die het prima doen tijdens een Road Trip.


Foto: Anneloes Keunen/Amerika Only