Afrika OnlyCanada Only

Zoek

5 road trips door Californië die bij iedere Amerika-reiziger op de bucket list horen

Santa Monica
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Wie houdt van eindeloos en ongestoord rondrijden, voelt zich ongetwijfeld thuis in The States. Californië is zo’n staat waar je misschien wel de allerbeste road trips van het land vindt. Welke dan? Deze, bijvoorbeeld.

Highway 1

Messcherpe haarspeldbochten, schitterende vergezichten en bolle zeeolifanten. Deze beroemde road trip langs de Pacifische Oceaan heeft het allemaal en mag daarom nooit ontbreken in een lijstje als deze. Zonder twijfel de beste manier om van San Francisco naar Los Angeles te reizen – of andersom.


Sonoma
Visit California

Silverado Trail

De Silverado Trail klinkt waarschijnlijk veel minder bekend dan Highway 1. Dat betekent natuurlijk niet dat deze road trip daarom minder de moeite waard is. De Silverado Trail gaat namelijk door een deel van Californië dat ook schitterend is: de wijnstreek Napa Valley.

De uitgestrekte wijngaarden en sfeervolle dorpjes als Oakville en St. Helena maken er een ietwat alternatieve, maar zeker bijzondere reis door de Golden State van.


Highway 1
Foto: Christian Heeb

Sonoma Coast Highway

De meeste reizigers die Highway 1 doen, stoppen de route in San Francisco. Dat is eigenlijk best zonde: ook het Californië ten noorden deze wereldstad ziet er geweldig uit.

De Sonoma Coast Highway is wat ons betreft een uitstekende manier om Noord-Californië te verkennen. De road trip ligt in het verlengde van het bekendste deel van Highway 1, alleen zijn hier de kusten nog nét iets ruiger dan je gewend bent.


Tioga Road

Tioga Road wordt vaak in één adem genoemd met Highway 1. Niet dat ze dicht bij elkaar liggen, maar meer omdat dit volgens vele reizigers de twee mooiste road trips van het land zijn.

De Tioga Road gaat niet langs de kust, maar dwars door Yosemite National Park. Klein nadeel: hij is niet altijd open. De opening vindt meestal plaats in mei, waarna hij in november weer sluit. Reden: Te veel sneeuw.


Santa MonicaRoute 66

Door alle fantastische road trips die je in Californië vindt, ben je snel geneigd vergeten dat dé weg der wegen óók gewoon door de Golden State gaat.

Wil je het complete, Californische deel van Route 66 rijden. Begin dan in Needles op de grens met Arizona en rij hiervandaan richting de pier van Santa Monica – het officiële eindpunt.

Naar Californië?

Plannen om één van deze (of een andere) road trips door Californië te maken? Check dan hier de meest recente aanbiedingen van verschillende reisbureaus!