Afrika OnlyCanada Only

Zoek

5 road trips dwars door Amerika’s nationale parken (én Monument Valley)

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Must-do’s voor iedereen die het maximale uit een parkbezoek wil halen!

door Boy Tijbosch

1.    BADLAND’S LOOP STATE SCENIC BYWAY

De Badlands Loop State Scenic Byway is een rit van dertig mijl dwars door het Badlands National Park in South Dakota. De weg volgt de natuurlijke contouren van deze semi-woestijn en kent tientallen photo-ops.


2.    SHENANDOAH’S BLUE RIDGE PARKWAY

De Blue Ridge Parkway is ideaal voor toeristen die het zuiden van de VS willen zien en het helemaal hebben gehad met billboards en fastfoodrestaurants die langs de meeste wegen staan. Reclame kom je hier niet tegen. Wat je wél ziet, is ongerepte natuur.Foto: Amerika Only/Anneloes Keunen

3.    YELLOWSTONE’S GRAND LOOP

De Grand Loop Road Historic District – een imposante verzamelnaam voor een aantal hoofdwegen door het Yellowstone National Park. ‘t Is letterlijk een rondje door het park, hoewel je er niet binnen een paar uur klaar mee bent. De te rijden afstand bedraagt namelijk 230 kilometer. De Yellowstone Grand Loop komt langs alle bezienswaardigheden van dit schitterende gebied.


4.    YOSEMITE’S TIOGA ROAD

Dit is de Tioga Road – dé manier om Californië’s Sierra Nevada van oost naar west te doorkruizen. Logisch, want onderweg passeer je niet alleen de hoogtepunten van het Yosemite National Park, maar maak je ook nog eens een enorme klim richting de Tioga Pass.


Foto: Amerika Only/Anneloes Keunen

5.    MONUMENT VALLEY’S SCENIC ROAD

Toegegeven – Monument Valley is geen nationaal park. Maar er loopt wél een prachtige route doorheen: het is zonde om deze over te slaan. Deze road trip begint in Kayenta en eindigt in Ruba City. Een stuk van zo’n 28 mijl, langs de roodbruine rotsen van het door Navajo-indianen beheerde gebied.