Canada Only

5 road trips vanuit San Francisco die AB-SO-LUUT de moeite waard zijn!

San Francisco
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

Verveel je je in San Francisco? Dat kan niet. Wil je weg uit San Francisco? Dat is misschien niet helemaal logisch, maar we kunnen het ons voorstellen dat je het – na verloop van tijd – eventjes hebt gehad met Pier 39, Alcatraz en Chinatown. In dat geval: huur een auto, zet California Dreamin’ op en rij de stad uit. Dichtbij Frisco liggen namelijk genoeg bezienswaardigheden die je ooit in je leven moet hebben gezien.

1.    VAN SAN FRANCISCO NAAR DE SUTRO BATHS

De Sutro Baths moesten ooit een ware attractie worden: een luxe zwemcomplex voor badgasten uit het nabijgelegen San Francisco. Onderweg is het ergens misgegaan: het badhuis ging failliet en is door de jaren heen geëvolueerd tot een stapel stenen. Maar wél een stapel stenen die verbazingwekkend mooi ogen tijdens zonsopkomst en -ondergang. Haast je dus in de namiddag naar de Sutro Baths: een road trip van ongeveer dertig minuten.

Duur: 30 minuten


2.    VAN SAN FRANCISCO NAAR MONTARA STATE BEACH

Nee – niet Monterey. Dit is Montara. Een rustgevend strand waar je eventjes geen rammelende kabeltrams hoeft aan te horen. En als je er dan tocht bent: rij ook even door het McNee Ranch State Park.

Duur: 30 minutenFoto: Carol Highsmith via Visit California

3.    VAN SAN FRANCISCO NAAR MUIR WOODS NATIONAL PARK

De dichte bossen van Muir Woods National Park zijn mooi. De rit erheen is nóg mooier. Waarom? Omdat je rijdt over de Golden Gate Bridge. Dáárom!

Duur: 45 minuten


4.    VAN SAN FRANCISCO NAAR POINT REYES NATIONAL SEASHORE

Point Reyes National Seashore staat bekend om haar fantastische uitzicht over de oceaan en de schilderachtige sfeer – mede veroorzaakt door de aanwezigheid van een oude vuurtoren. Althans, dat beweren de reisgidsen. Locals stellen dat Point Reyes om iets heel anders bekend staat, namelijk om de uitstekende sandwiches. Of je nu komt voor zee of sandwiches: het is een leuke dagtrip vanuit San Fran.

Duur: 1,5 uurFoto: Sydney Martinez via Travel Nevada

5.    VAN SAN FRANCISCO NAAR LAKE TAHOE

Wil je écht een complete dag tuffen door het Californische landschap? Pak je TomTom en stel het ding af op Lake Tahoe. ‘t Is vier uur heen én vier uur terug, maar dan heb je ook wel een immens scala aan buitenactiviteiten tot je beschikking. Lake Tahoe staat namelijk bekend om de vele mogelijkheden tot watersport. Extra tip: hou een pit-stop in Sacramento, de onbekende maar verrassende hoofdstad van Cali.

Duur: 4 uur

Bron: Huffington Post