Canada Only

5 Route 66 must-sees die even weird als geniaal zijn

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Nee – de Route 66 functioneert allang niet meer als serieuze handelsweg. Ja – een road trip over de 66 is nog steeds de moeite waard. Al is het maar om dit soort dingen te zien. Weird, geniaal en 100% Amerikaans!

Gemini The Giant - DiAnn L'Roy
DiAnn L'Roy

1. Gemini The Giant

Restaurants hebben nu de meest moderne technieken om op te vallen in de Amerikaanse brei aan restaurants. Toen niet. Daarom plaatsten de eigenaren van The Launching Pad in Wilmington, Illinois Gemini voor de deur. Dit metershoge beeld moest hongerige reizigers overhalen hier iets te eten. En dat lukte – jarenlang. The Launching Pad is inmiddels gesloten, maar Gemini staat er nog.

Hotels in de omgeving van Wilmington, Illinois vind je hier.


Blue Whale Of Catoosa - Ayleen Dority
Boy Tijbosch |

2. Blue Whale Of Catoosa

Hugh David, inwoner van Catoosa, Oklahoma, had een vrij opvallend cadeau voor zijn vrouw. Een gigantische blauwe walvis met een pet. Ondankbaar als ze was verwees de vrouw des huizes het gevaarte naar een nabijgelegen park. En daar werd The Blue Whale Of Catoosa een begrip én glijbaan voor spelende kinderen. Hij staat er nog steeds – hoewel ietwat verouderd.

Hotels in Catoosa en omstreken vind je hier.


Cadillac Ranch - Chris Cavoretto
Boy Tijbosch |

3. Cadillac Ranch

De Cadillac Ranch in Amarillo, Texas is nog zo’n weirde, maar geniale must-see. In de grond gestampte autowrakken – kom jij erop?

Kijk hier voor accommodaties in Amarillo en omgeving.


St. Louis

4. Gateway Arch

192 meter hoog en voorzien van een observatiedek. Dit opvallende kunstwerk in St. Louis, Missouri scheidt – symbolisch – het Amerikaanse westen van het oosten. Moeilijk te missen!

Hotels in St. Louis vind je hier.


Wigwam Motel - Richie Diesterheft
Richie Diesterheft

Wigwam Motel

Op zoek naar een unieke overnachting? In Holbrook, Arizona slaap je voor een paar tientjes in een wigwam zonder dat je door boze indianen uit bed wordt gelicht. Een bijzonder motel met nog enkele filialen in andere delen van The States.

Slapen in het Wigwam Motel? Zoek hier naar de beschikbaarheid door te zoeken op het plaatsje Holbrook.

Van plan de Route 66 zelf te rijden? Dat kan op twee manieren. Je kunt hier kijken voor complete road trips inclusief vlucht, hotel of auto. Of je boekt je reis zelf en bepaalt zodoende je eigen tempo.

Kijk in dat geval hier voor vliegtickets naar Chicago of Los Angeles (het start- en eindpunt), hier voor hotels onderweg en hier voor een huurauto.