Canada Only

5 spookachtige ghost towns in het westen van The States

Bodie
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

[affiliate location=”amerikaalgemeen2″ type=”amerikanl”]

1. Rhyolite, Nevada

Altijd al willen rondlopen in een typisch Wilde Westen-dorpje? Stel dan je navigatie in op Rhylote, Nevada, vlakbij Death Valley National Park. Bijzonder is vooral The Bottle House: een pand dat afstamt uit de tijd van de goudzoekers en dat volledig is gedecoreerd met lege drankflessen.

[affiliate location=”nevada-2″ type=”amerikanl”]


Bodie

2. Bodie, Californië

Bodie had in een ver verleden ruim 10.000 inwoners, een indrukwekkend aantal saloons en zelfs een eigen red-light district.Daar is nu niet veel meer van over: alleen een aantal leegstaande panden refereren nog aan een tijd waarin Bodie een eensgezinde gemeenschap was. Daaronder valt onder meer het plaatselijke postkantoor: een gebouw dat in 1942 als laatste haar deuren sloot en daarmee Bodie definitief de rug toekeerde.

[affiliate location=”californie2″ type=”amerikanl”]


3. Santa Claus, Arizona

Santa Claus was ooit een typische toeristenval: een dorpje geheel in kerstsfeer waar kinderen met de kerstman op de foto mochten. In 1983 had Santa er echter geen zin meer in en trad het verval toe. Nu is Santa Claus een typisch Amerikaanse ghost town met leegstaande restaurants, herbergen en andere, toegetakelde gebouwen.

[affiliate location=”arizona” type=”amerikanl”]


Calico
Foto: Hub via Visit California

4. Calico, Californië

Calico is een van de weinige spooksteden die nog goed worden onderhouden. Dat komt doordat Walter Knott, de eigenaar van Knott’s Berry Farm, het dorp kocht en er een toeristische attractie van maakte. Dat maakt Calico iets minder authentiek dan de hierboven genoemde ghost towns, maar je hebt daardoor wel de kans om de oude huizen, scholen en zelfs mijnen op een veilige manier te bezoeken.

[affiliate location=”californie2″ type=”amerikanl”]


5. Goldfield, Arizona

Zoals zoveel Amerikaanse spooksteden stamt ook Goldfield, zoals de naam al doet vermoeden, uit een tijd waarin de goudkoorts tot grote hoogten steeg. Nu doen alleen de nagebootste schietpartijen nog denken aan de tijd waarin goudzoekers hier de dienst uitmaakten. Een beetje kitscherig, maar toch de moeite waard.

[affiliate location=”arizona” type=”amerikanl”]

Plannen om naar het westen te gaan? Kijk dan hier voor road trips, hier voor vliegtickets, hier voor hotels en hier voor je huurauto!

[affiliate location=”amerikaalgemeen” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”amerikaalgemeen” type=”ticketlinks”]