Afrika OnlyCanada Only

Zoek

5 stranden (inderdaad – stranden) in New York City die zónder auto bereikbaar zijn

New York City
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De Amerikaanse winter duurde lang, maar nergens zo lang als in New York. De stad kreeg zelfs eind maart nog te maken met een sneeuwstorm, maar dat lijkt nu definitief verleden tijd. Inwoners kunnen langzaam denken aan hun stranden. Want die hebben ze in NYC ook gewoon.

Ga je dit jaar naar New York en wil je ook iets anders zien dan wolkenkrabbers en Vrijheidsbeelden? Dan zijn déze stranden misschien iets voor jou en je reisgenootschap. Makkelijk bereikbaar, helemaal geweldig!

Robert Moses State Park

Robert Moses State Park ligt in Long Island. Hier vind je een strand van zo’n zeven kilometer, verschillende picknickmogelijkheden, een complete golfbaan en meer. Daarnaast is deze bestemming een stuk rustiger in vergelijking met andere stranden . Ideaal voor wie het wel eventjes heeft gezien met die wolkenkrabbers.

Hoe kom ik er?
Pak de Long Island Rail Road (LIRR) naar Babylon en neem vervolgens de Suffolk-bus naar het Robert Moses State Park. De trein kost je $25 voor een round-trip, voor de bus betaal je $2,25.


Sandy Hook

Sandy Hook ligt in New Jersey’s Gateway National Recreation Area en is een van de bekendste stranden in de regio. Dat maakt dit strand wel iets drukker dan bijvoorbeeld Robert Moses State Park, maar je krijgt er wél bijna tien kilometer aan kust voor terug. Bovendien vind je hier Fort Hancock: de oudste vuurtoren van Amerika.

Hoe kom ik er?
Neem de Seastreak Ferry vanaf East 35th Street en Wall Street. Deze brengt je in 45 minuten naar Sandy Hook. Kosten hiervoor zijn $46 voor een retourtjes, maar je krijgt $16 korting als je de eerste boot van de dag pakt (meestal rond 08:00).


Orchard Beach

Orchard Beach is het enige strand van The Bronx. De Riviera Of New York, zoals het strand wordt genoemd, ligt langs de Long Island Sound en is makkelijk bereikbaar vanuit Manhattan.

Hoe kom ik er?
Neem de 6 Train naar Pelham Bay Park en stap daarna in de bus naar City Island Avenue.


Coney Island

Coney Island in Brooklyn is misschien wel het bekendste strand van New York, voornamelijk vanwege het aangrenzende pretpark en haar iconische attracties. Coney Island is ook thuis voor de wereldberoemde Nathan’s Hot Dog Eating Contest en de Mermaid Parade. Of je nu komt voor zon, een eetwedstrijd of een kudde zeemeerminnen: hier beleef je onmogelijk géén spraakmakende dag. Het kan wel druk worden, though. Zorg daarom dat je er op tijd bent.

Hoe kom ik er?
Pak de D-, F-, N- of Q-metro en stap uit bij Coney Island of West Eight Street.


Jersey Shore

De kust van Jersey Shore was niet altijd een gigantisch uitgaansgebied. Ooit was het een populaire badplaats voor presidenten die even geen trek hadden in het regeren van het land. Maar goed – dat is het nu dus wel. Maak er een dagje van om de bijzondere sfeer op deze bestemming te ervaren.

Hoe kom ik er?
De New Jersey Transit Bus rijdt langs de hele Shore. Hij vertrekt vanaf Penn Station en een round-trip kost je ongeveer $36, inclusief een Beach Pass.