Afrika OnlyCanada Only

Zoek

5 supergave roadtrips door het noordwesten van Amerika

Yellowstone National Park 2 (met logo Tioga Tours) - Unsplash

Een reis door Amerika’s Noordwesten is een trip naar wereldsteden als Portland en Seattle én een reis door de onvervalste wildernis van Oregon en Washington. Zien? Dat kan op verschillende manieren. We hebben hieronder een aantal suggesties voor je!

We know – het zuidwesten van The States is een van de populairste en mooiste regio’s van het land. Ben je echter in een bevoorrechte positie dat je alle Los Angelessen en Yosemite National Parks van deze wereld al hebt gezien? Dan is het misschien tijd voor iets anders…

Het Noordwesten van het land komt hiervoor in aanmerking. Het is niet een regio die zogenoemde first-timers vaak aandoen, maar veel gevorderde Amerika-reizigers vinden de hier gelegen staten Oregon en Washington bij de beste van de VS horen.

Hoe je alles ziet? Met een roadtrip, natuurlijk. En bij déze rondreizen van onze vrienden van Tioga Tours zit vast wel iets van je gading.

Yellowstone National Park (met logo Tioga Tours) - Unsplash
Boy Tijbosch |

1.

America The Rockies

America The Rockies is een zogenoemde slimme one-way. Je reist van Seattle naar Denver en ziet daarbij een aantal van Amerika’s onvervalste, natuurlijke hoogtepunten.

Zomaar wat voorbeelden: de geisers van Yellowstone National Park, de top van Mount Rainier in Mount Rainier National Park én, zoals de naam van de reis al doet vermoeden, het móóiste van de Rocky Mountains.

Oh – en dan kom je onderweg ook nog eens Mount Rushmore National Memorial tegen.

Meer weten over deze reis? Check hier de complete planning!

Olympic National Park (met logo Tioga Tours) - Unsplash
Boy Tijbosch |

2.

Volcanoes, Rockies & Beaches

Volcanoes, Rockies & Beaches is een camperreis langs de hoogtepunten van Noordwest-Amerika. Letterlijk, want hij komt onder langs het gebergte van Grand Teton National Park, de enorme vulkaan Mount Rainier én de wildernis in het Rocky Mountain National Park.

Neemt niet weg dat de trip je ook langs kusten en zelfs regenwouden loodst. Deze vind je respectievelijk aan de Oregon Coast en in Olympic National Park: nog twee van die typische highlights.

Bekijk de complete dagindeling van Volcanoes, Rockies & Beaches op de website van Tioga Tours!

Seattle (met logo Tioga Tours) - Unsplash
Boy Tijbosch |

3.

Western Wanderer

De reis Western Wanderer combineert een beetje the best of both worlds: geweldige steden én een fabuleuze natuur. Seattle en Olympic National Park. Vancouver en Wells Gray Provincial Park.

Inderdaad – Vancouver en Wells Gray Provincial Park. Deze roadtrip gaat namelijk ook door Canada. Tja – wat kunnen we zeggen: je bent toch in de buurt, dus waarom zou je het overslaan.

Once again: check hier de complete dagindeling van deze reis!

Grand Teton National Park (met logo Tioga Tours) - Unsplash
Boy Tijbosch |

4.

Canadian Rockies & Yellowstone

Zijn nationale parken – zeg maar – écht jouw ding? Check dan déze rondreis. Canadian Rockies & Yellowstone leidt je langs drie van de mooiste parken van Noordwest-Amerika: Glacier, Grand Teton en Yellowstone National Park. En dat niet alleen. Je komt óók in Canada – en dus staan ook Banff en Jasper National Park op het menu.

Omdat ze bij Tioga Tours ook van afwisseling houden, komt deze camperreis ook in verschillende steden. Salt Lake City, Seattle en Vancouver – in dit geval.

Bekijk de complete dagindeling van Canadian Rockies & Yellowstone op de website van Tioga Tours!

Golden Gate Bridge (met logo Tioga Tours) - Unsplash
Boy Tijbosch |

5.

Northwest & California

We noemden het al eerder: het Zuidwesten van The States is by far de populairste regio onder Amerika-reizigers. 

Kun je dit toch niet helemaal loslaten? Dan kun je het Noord- én het Zuidwesten natuurlijk ook gewoon combineren. De reis Northwest & California start namelijk in het noordwesten, maar eindigt nergens anders dan in San Francisco. Een uitstekende combi – dachten we zo.

Meer weten over deze reis? Check hier de complete planning!

Logo Tioga Tours
Boy Tijbosch |

Over Tioga Tours

Tioga Tours is een Amerika-specialist die zowel auto- als camperrondreizen door The States organiseert. Ze weten daarbij als geen ander hóe belangrijk een persoonlijke reis is. Alle reizen, dus ook de bovengenoemde roadtrips, zijn daarom helemaal naar wens samen te stellen.

Meer weten? Neem geheel vrijblijvend contact op met Tioga Tours!

Dit is een gesponsord artikel.