Afrika OnlyCanada Only

Zoek

5 superleuke fly and drives door het westen, oosten, noorden én zuiden van The States

Monument Valley- Unsplash
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Een fly and drive is misschien wel dé manier om de Verenigde Staten te verkennen: vliegen, landen, auto halen en gaan. Deze vijf reizen komen uit het aanbod van onze vrienden van de Jong Intra Vakanties en zijn absoluut de moeite waard – en bovendien behoorlijk gevarieerd.

New York de Jong Intra Vakanties - Unsplash

Eastern Values

Wat zie ik?
New York, de Niagara Falls, Amish Country, Gettysburg, Washington DC en Philadelphia

Veel reizigers gaan massaal naar de westkust als eerste kennismaking met de Verenigde Staten. Dat is ergens ook wel logisch, want Bryce Canyon en San Francisco, maar tegelijkertijd een béétje zonde. Amerika’s East Coast heeft ook veel te bieden. En ja – meer dan alleen New York City.

Deze road trip laat je op sublieme wijze kennismaken met de hoogtepunten van de oostkust. Je vertrekt en arriveert in New York en ziet gaandeweg de wereldberoemde Niagara Falls, het leefgebied van de Amish in Pennsylvania en de toffe natuur van New England.

Meer weten? Bekijk de complete route hier!


Miami - Unsplash
Sunshine Trails

Wat zie ik?
Miami, Key West, Everglades National Park, Naples, Sarasota, Silver Springs, St. Augustine, Kennedy Space Center en Orlando

Zeg je het Amerikaanse zuiden? Dan is de staat Florida waarschijnlijk de eerste bestemming die bij je opkomt. Met een goede reden, want tenslotte vind je hier Disney World, de prachtige Florida Keys en – ook niet onbelangrijk – altijd mooi weer.

De trip start in Miami en brengt je daarvandaan naar het zuidelijkste puntje United States: Key West. Daarna verken je alles wat boven Miami ligt – en dat is nogal wat. De pretparken van Orlando, bijvoorbeeld. Of de geweldige stranden in Naples en Sarasota. Uiteindelijk arriveer je weer in Miami, maar niet voor je het Kennedy Space Center hebt gezien.

De hele route vind je hier!


New Orleans de Jong Intra Vakanties - Unsplash

Southern Heritage

Wat zie ik?
Orlando, New Orleans, Memphis, Nashville, Great Smoky Mountains National Park, Charleston, Savannah, St. Augustine en Daytona Beach

Uiteraard omvat Florida niet het hele Diepe Zuiden. Veel reizigers associeren The South ook met muzieksteden, benevelde bergtoppen en de donkere zijde van Amerika’s historie.

Wil je bestemmingen als Nashville, Memphis en Great Smoky Mountains National Park zelf zien? Dan kun je dit natuurlijk wel vanuit Florida doen. Start in Orlando en rij daarvandaan via Florida’s Panhandle naar New Orleans. Hiervandaan begin je aan een even culturele als historierijke trip door The Deep South, om vervolgens via Charleston, Savannah en St. Augustine weer terug te keren in de pretparkenhoofdstad van de wereld.

Wil je weten hoe deze route er exact uitziet? Bekijk hem dan hier!


Venice - Unsplash
Western Values

Wat zie ik?
Los Angeles, Route 66, Grand Canyon National Park, Lake Powell, Bryce Canyon National Park, Zion National Park, Las Vegas, Death Valley National Park, Yosemite National Park en San Francisco

Natúúrlijk mag het westen niet ontbreken in een rijtje indrukwekkende fly and drives. De reis Western Values is wat ons betreft een van de betere opties om de hoogtepunten in dit oh zo populaire deel van The States te bezoeken.

De trip start in Los Angeles en brengt je van daaruit naar een breed assortiment nationale parken, waaronder Joshua Tree, Grand Canyon en Bryce Canyon National Park. Natuurlijk sla je steden als Las Vegas en San Francisco niet over – en vergeet ook Highway 1 niet. Dit stukje asfalt langs de Pacifische Oceaan is misschien wel het tofste stukje Amerika dat je ooit ziet. En ja – dat wil wat zeggen.

Het complete reisschema vind je hier!


Seattle de Jong Intra Vakanties - Unsplash

Northwest Explorer

Wat zie ik?
Seattle, Vancouver, Jasper National Park, Banff National Park, Calgary, Waterton Lakes National Park, Glacier National Park, Yellowstone National Park, Grand Teton National Park, Craters of the Moon National Monument en Mount Rainier National Park

De enige fly and drive – althans, in dit rijtje – die niet alleen de Verenigde Staten, maar ook Canada aandoet. Dat is ook logisch, want wie bestemmingen als Seattle bezoekt, is tenslotte toch al vlakbij.

Maar om het toch een béétje bij Amerika te houden: tijdens de Northwest Explorer zie je enkele van de mooiste natuurgebieden van The States. Yellowstone National Park, bijvoorbeeld. Of het iets onbekendere, maar erg indrukwekkende Crater Of The Moon National Monument.

Check de hele reis hier!

Dit is een gesponsord artikel.