Afrika OnlyCanada Only

5 supertoffe bestemmingen in Massachusetts die géén Boston heten

Martha's Vineyard - Martha's Vineyard Chamber of Commerce-min
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Déze plekken horen bij de allerleukste bestemmingen in de onderschatte regio New England.

[affiliate location=”massachusetts” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”massachusetts” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”massachusetts” type=”ticketlinks”]

Nantucket
Foto: William DeSousa-Mauk via Massachusetts Office of Tourism

Nantucket

Het eiland Nantucket staat voornamelijk bekend om haar prachtige stranden en smakelijke seafood. Maar er is méér te zien in dit eiland nabij de kust van Cape Cod, Massachusetts. Sfeervolle winkeltjes, bijvoorbeeld. Of indrukwekkende wijn- en food-festivals. Sterker nog: Nantucket is zó indrukwekkend dat het complete eiland is uitgeroepen tot National Historic Landmark. Dat wil toch ook wel wat zeggen…


Martha's Vineyard - Martha's Vineyard Chamber of Commerce-min
Foto: Martha's Vineyard Chamber of Commerce

Martha’s Vineyard

Ook Martha’s Vineyard hoort absoluut bij de gaafste eilanden van The States. Maak bijvoorbeeld een supergave foto bij de rotsen van Aquinnah. Of wandel door het havenplaatsje Edgartown, waar de blockbuster Jaws werd opgenomen.

Net als Nantucket is de Vineyard per boot bereikbaar vanuit Cape Cod.


Cape Cod
Foto: Cape Cod Chamber of Commerce

Cape Cod

En over Cape Cod gesproken – dit schiereiland is zelf óók gewoon een interessante bestemming. Vanwege het John F. Kennedy Hyannis Museum, bijvoorbeeld. Of door de Cape Cod National Seashore: zestig kilometer aan ruige kust. En wie voornamelijk naar The States komt voor het goede eten, is in de hoofdstad Provincetown absoluut aan het juiste adres.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

Plymouth - Pixabay-minPlymouth

Plymouth wordt meestal aangewezen als dé plaats waar Mayflower arriveerde. Dat is ten onrechte: de pelgrims strandden namelijk daarvóór al in Provincetown. Plymouth was echter wel de bestemming waar ze zich definitief vestigden. Dat is te zien in het straatbeeld. Bezoek bijvoorbeeld de Plimouth Plantation (inderdaad – gespeld met een i) voor iets meer cultuurhistorisch besef en bekijk de replica van de Mayflower II.

Kleine opmerking: de Mayflower-replica wordt momenteel gerestaureerd. Naar verwachting is ‘ie in 2020 weer toegankelijk voor het grote publiek.


Salem - PixabaySalem

Salem is onlosmakelijk verbonden met de Salem Witch Trails. De beruchte heksenvervolgingen uit de 1600’s vond tenslotte hier plaats. Tip: begin aan de Salem Heritage Trail en loods jezelf langs alle plekken die – op een bepaalde manier – een rol speelden voor, tijdens en na de executies.

[affiliate location=”massachusetts” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”massachusetts” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”massachusetts” type=”ticketlinks”]