Afrika OnlyCanada Only

Zoek

5 supertoffe bestemmingen op Cape Cod, Massachusetts

Cape Cod - Pixabay
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Plannen om naar het oosten van The States te gaan? Dan mag je het schiereiland Cape Cod, op ongeveer een uurtje rijden vanuit Boston, eigenlijk niet overslaan.

[affiliate location=”capecod” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”capecod” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”capecod” type=”ticketlinks”]

Cape Cod is namelijk een ultiem uittreksel van wat je van de Amerikaanse oostkust mag verwachten. Lange zandstranden, knusse dorpen met authentieke Main Streets en restaurants met de allerbeste visgerechten van The States: je vindt het hier allemaal. Dit zijn enkele van onze favoriete bestemmingen!

Provincetown

Hadden we al gezegd dat Cape Cod dé place to be is voor verse vis? En The Lobster Pot is wat ons betreft daar weer het hoogtepunt van. Dit restaurant in het plaatsje Provincetown is een favoriet onder reizigers, maar ook onder locals. Nog niet overtuigd? De wijlen tv-chef Anthony Bourdain vond dit eveneens een van de beste restaurants in New England. Bovendien is Provincetown zelf ook een interessante, hippie-achtige bestemming.

Je vindt The Lobster Pot op 321 Commercial Street.

Chatham

Cape Cod is een aaneenschakeling van gezellige dorpjes die eigenlijk meer op Engeland lijken dan op de Verenigde Staten. Het hierboven genoemde Provincetown is er een van, maar op weg naar dit eindpunt van het schiereiland kom je nog meer sfeervolle plaatsjes tegen. Chatham, bijvoorbeeld. Sla de Chatham Fishing Pier niet over voor wat real life insight in misschien wel de belangrijkste industrie van Massachusetts: Cape Cods visserij.

Cape Cod - PixabayCape Cod National Seashore

Cape Cod National Seashore is de benaming voor de prachtige kuststrook van The Cape – zoals de bewoners het eiland noemen. Voormalig president John F. Kennedy vond het hier zó mooi dat hij het gebied, meer dan terecht, voorzag van een federaal beschermde status.

Orleans

Orleans is, net als Chatham, een geweldige bestemming om een hele andere kant van Amerika te verkennen. Schuif aan bij het visrestaurant Yardarm en haal iets gezonds én lekkers bij de natuurvoedingswinkel Orleans Whole Food Store. Of bevrijd je innerlijke Nederlander en bezoek de Jonathan Young Windmill. Je vindt op Cape Cod namelijk opvallend veel Hollandse windmolens.

Hyannis

Omdat Cape Cod de favoriete bestemming was van John F. Kennedy is de streek onlosmakelijk verbonden met de voormalig president. In Hyannis staat zelfs een indrukwekkend John F. Kennedy Hyannis Museum. Ben je niet zo expositiegericht tijdens je vakantie? Dan kun je hiervandaan ook de veerpont pakken naar twee fantastische eilanden: Martha’s Vineyard en Nantucket.

Amerika Only Magabook 5

Meer Cape Cod?

We bezochten dit jaar zowel Cape Cod als Martha’s Vineyard en schreven er een interessant artikel vol reistips over. Bekijk hem in Amerika Only Magabook 5.

Bestellen kan hier!

[affiliate location=”capecod” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”capecod” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”capecod” type=”ticketlinks”]