Canada Only

5 supertoffe bestemmingen op San Francisco’s Fisherman’s Wharf

Fisherman's Wharf - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

[themify_layout_part id=”30560″]

De Fisherman’s Wharf van San Francisco? Die ken je waarschijnlijk van het übertoeristische Pier 39. Maar vergis je niet: dit havengebied is méér dan alleen keffende zeehonden…

[themify_layout_part id=”30361″]

1.

Aquarium of the Bay

Zo vind je er bijvoorbeeld ook een aquarium. In Aquarium of the Bay wachten zo’n twintigduizend zeedieren op je. De drie grote tentoonstellingen laten je zien wat er zoal zwemt in de dieptes van de San Francisco Bay. Genoeg gezien? Dan heb je vanaf de outdoor decks een fantastisch uitzicht over Alcatraz en de Golden Gate Bridge. Mits de mist het toestaat, natuurlijk.

2.

Pier 45

Pier 39 – die ken je. Maar ben je ook bekend met Pier 45 – iets verderop? Deze historische pier is thuis voor twee schepen die een belangrijke rol speelden in de Amerikaanse geschiedenis. De SS Jeremiah O’Brien werd gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog, terwijl de onderzeeër USS Pampanito functioneert als museum én memoriam.

[themify_layout_part id=”30615″]

3.

Hyde Street Pier

In het westen van de Fisherman’s Wharf vind je Hyde Street Pier: dé plek voor iedereen die daadwerkelijk aan boord wil stappen van een historisch schip. De hier aanwezige exemplaren maken deel uit van het San Francisco Maritime National Historic Park, welke op zijn beurt weer wordt beheerd door Amerika’s National Park System. En ook hier vind je een geweldig uitzicht over de bekende, knalrode brug.

4.

Musée Mécanique

Dit gratis museum staat niet in het teken van schepen en zeevaart, maar van iets heel anders – spelautomaten. Je vindt hier flipperkasten en pinball-automaten uit allerlei tijdvakken. Sterker nog – Musée Mecanique is een van de grootste eigaren van spelautomaten ter wereld. De tentoonstelling is doordeweeks van 10:00 tot 19:00 geopend. In het wekend blijft ‘ie nog een uurtje langer toegankelijk.

[themify_layout_part id=”30801″]

5.

Pier 39

Locals hebben een hekel aan, toeristen lopen ermee weg. Omdat de kans groot is dat je Pier 39 toch gaat bezoeken, nemen we hem toch op in dit rijtje. En zo erg is het allemaal ook niet. Je vindt er inderdaad de nodige gift shops, maar die zeehonden op de hier aanwezige vlonders zijn ook wat waard.

Meer weten over San Francisco’s Fisherman’s Wharf?

Kevin van Leven In San Francisco schreef een interessant artikel over de bekendste attractie van San Francisco in Amerika Only Magabook 5. Hierin gaat hij in op de bijzondere historie van de Fisherman’s Wharf en geeft hij extra tips waarmee je het maximale uit je bezoek haalt.

Interesse? Bestel hem dan hier!