Afrika OnlyCanada Only

5 toffe bestemmingen binnen Utah’s Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Officieel is Utah’s Bryce Canyon helemaal geen canyon, maar een bonte verzameling zogenoemde amfitheaters.

Dat maakt de circa 2,5 miljoen reizigers die jaarlijks naar dit nationale park komen verder ook geen klap uit: sommigen vinden Bryce Canyon zélfs nog appetijtelijker dan Grand Canyon National Park. ‘De Grand Canyon is indrukwekkender, maar de Bryce Canyon is mooier’, aldus een veelgehoord compliment.

Overigens vond de man waarna het hele zooitje is vernoemd het allemaal wel meevallen: boer Ebenezer Bryce vond de Bryce Canyon bovenal ‘a hell of a place to lose a cow.’

Plannen om naar Bryce Canyon National Park te gaan? Sla deze bestemmingen dan niet over!

[themify_layout_part id=34366]

Bryce Point

Hoodoos, zo heten ze officieel. Die oranje kalk- en zandsteenformaties waar duizenden toeristen per dag bij wegzwijmelen. De grootste collectie heeft zichzelf een plekje weten te bemachtigen in het Bryce Amphitheater, het meest bezochte deel van het nationale park. En vanaf Bryce Point zie je ze allemaal.

Bryce Canyon National Park

Sunset Point

Om het betere hoodoo-werk te vinden, hoef je helemaal niet zo lang te zoeken. Sterker nog: vijf minuten na het passeren van de parkingang, vanaf Sunset Point, zie je ze al liggen, staan of hoe je de gemiddelde hoodoo-houding ook maar wil nemen.

De mooiste stek in het park? Misschien. De hoogste positie in de handleiding Bryce Voor Beginners? Dat zeker.

[themify_layout_part id=34170]

Sunrise Point

‘Sunset Point – dat móet wel een gave plek zijn om de zonsondergang boven de Bryce Canyon te zien!’ Helaas is niets minder waar en weten we ook niet waarom het uitkijkpunt die naam heeft gekregen.

Gelukkig is er nog Sunrise Point, elders in het park. Daar is in ieder geval de zonsopkomst de moeite waard. En de zonsondergang ook. Volg je het nog?

Bryce Canyon National Park

Navajo Trail

Nu zijn er in het park meerdere uitkijkpunten waarvandaan je een great view over het Bryce Amphitheater én andere hoodoo hot spots hebt, maar Bryce Canyon National Park is juist bij uitstek een bestemming om lopend te verkennen. De Navajo Loop Trail is de meest bekende en populaire wandeling in het park en met een lengte van ruim twee kilometer prima geschikt voor wie de Bryce Canyon vanaf de boven- én onderkant wil bekijken.

Je begint bij Sunset Point, daalt af richting het amfitheater en klautert via Wall Street (inderdaad – ze hebben hier een eigen editie) weer naar boven. Kost je een uurtje van je tijd én de nodige spierkracht in je kuiten, maar dan heb je wel in korte tijd heel veel gezien.

[themify_layout_part id=37739]

Hat Shop Trail

Bekend met alle bovenstaande trails en bestemmingen? Dan is het hoog tijd om Bryce Canyon National Park op een iets alternatievere wijze te verkennen.

Via de Hat Shop Trail, bijvoorbeeld. Een 6,5 kilometer lange wandeling die weliswaar start bij het bekende Bryce Point, maar langs plekken gaat die je normaal gesproken niet zo snel ziet, om vervolgens ergens in the middle of nowhere abrupt te stoppen.

Dat brengt ook een klein nadeel met zich mee: je moet via dezelfde route terug. En waar die naam vandaan komt? Geen idee. We hebben er in ieder geval geval geen Lids gezien.

[themify_layout_part id=34047]