Canada Only

5 toffe bestemmingen in het alternatieve Wisconsin

Wisconsin - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De feelgood-staat Wisconsin wordt niet veel bezocht. Dat is ergens wel logisch. Dairyland USA bevindt zich op een vrij ruime afstand van Amerika’s grootste en bekendste bezienswaardigheden – plus het is er niet altijd even warm.

[affiliate location=”wisconsin” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”wisconsin” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”wisconsin” type=”ticketlinks”]

Locals beweren desondanks dat een stad als Madison, fraai gesitueerd tussen Lake Mendota en Lake Monona, toch echt een van de interessantste bestemmingen in het Amerikaanse Midwesten is. Dit zijn bijvoorbeeld vijf bestemmingen die je niet mag overslaan, mocht je toch in The Badger State belanden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 🇺🇸 Park ⚾️ Bench 🏟 (@solo.blast) op

Miller Park

Hadden we al vermeld dat Milwaukee een typische bierstad is? Nee? Dan laten we Miller Park graag voor zich spreken. Dit stadion wordt niet alleen gesponsord door een van Amerika’s grootste biermerken. Het is ook nog eens thuis voor de Milwaukee Brewers. En dat is geen lokale studentenvereniging, maar gewoon een ploeg die uitkomt op het hoogste, Amerikaanse baseball-niveau.

Overigens gaat dat ze niet al te goed af: ze wonnen de World Series nog nooit.


 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Masami Matsuoka (@masamimatsuoka) op

Al Johnson’s

Fun fact: het inwonerbestand van Milwaukee bevat meer Duitse achternamen dan dat van München. Dat heeft in principe niet zo heel veel te maken met Al Johnson’s, maar we willen dan ook alleen even kwijt dat de Europese invloeden op sommige plaatsen in Wisconsin erg goed zichtbaar zijn.

En dat brengt ons wél bij Al Johnson’s. Dit is namelijk het beroemdste, Zweedse restaurant van Amerika. Vanwege het Scandinavische menu, natuurlijk. Maar ook dankzij het feit dat het dak van gras is en wordt bewoond door een kolonie geiten. Op het dak, ja.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Wayne S (@oddthomas71) op

Potato River Falls

De Potato River Falls vormen samen een van de mooiste watervallen van het Amerikaanse Midwesten. Hier plunget het water in de Potato River, iets ten zuiden van het plaatsje Gurney. Rustieke kampeerplekken en picknicktafels maken het geheel af.


 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Roman A. (@roman8276) op

Wisconsin State Capitol

De koepel van het Wisconsin State Capitol is vijftig meter hoog en zodoende een van de hoogste gebouwen van hoofdstad Madison. Het pand is te bezoeken en in het bezit van een bijzonder interieur dat voornamelijk bestaat uit marmer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cara in the Pacific Northwest (@caraallison) op

Epics hoofdkantoor

Van het adres tot het interieur. Werkelijk alles is weird aan het hoofdkantoor van Epic. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het creëren van medische software en heeft in Verona, Wisconsin alle ruimte om, op z’n zachtst gezegd, iets geks te doen met de beschikbare arbeidsruimte. Vandaar dat de conferentiezaal is gesitueerd in een rode boomhut. De lunchplaats ligt naast een knalblauwe waterval. Wie even iets aan een collega wil vragen, moet daarvoor mogelijk door een ondergrondse tunnel lopen. En er is zelfs een Harry Potter-achtige ruimte aanwezig, al hebben we nog niet helder wat daar nu precies het praktisch nut van is.

De campus is een soort Willy Wonka-fabriek op softwaregebied en een van de meest merkwaardige bezienswaardigheden in het Midwesten.

[affiliate location=”wisconsin” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”wisconsin” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”wisconsin” type=”ticketlinks”]