Afrika OnlyCanada Only

5 toffe bestemmingen in Yosemite National Park, Californië

Glacier Point - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Yes – Yosemite National Park kun je niet skippen wanneer je voor het eerst richting de Amerikaanse westkust gaat. Mis déze vijf bezienswaardigheden in Yosemite National Park zéker niet.

Klaterende watervallen, granieten kliffen en de grootste bomen ter wereld. Eén dag in Yosemite National Park, Californië is eigenlijk niet genoeg, maar een week ook niet. Je kunt hier ook best een maand verblijven en nog steeds dagelijkse nieuwe highlights ontdekken. 

Maar goed. Er even vanuit gaande dat je géén ongelimiteerde vrije tijd hebt: dit zijn de must sees wanneer Yosemite National Park gewoon deel uitmaakt van je road trip en je het natuurgebied later op de dag weer verruild voor een van Amerika’s andere topbestemmingen. Los Angeles, of zo.

[themify_layout_part id=34815]

Bezienswaardigheden Yosemite National Park - Unsplash

El Capitan: Yosemite’s enorme monoliet

El Capitan mag je niet missen – en dat kan eigenlijk ook niet. De granieten monoliet torent boven alles en iedereen in het park uit en is goed te zien vanaf bijvoorbeeld El Capitan Meadow. Neem je verrekijker mee om te zien hoe klimmers zich een weg richting de top banen. 

Klimmers, ja. Anders dan het extravagante uiterlijk van El Capitan doet vermoeden, is dat mogelijk.

Tuolumne Meadows - Unsplash

Tuolumne Meadows: een van de meer alternatieve bezienswaardigheden in Yosemite National Park

Wie liever iets meer uitvoert dan staren met behulp van een verrekijker, is wellicht beter af in Tuolumne Meadows. Het is een soort weide langs de Tuolumne River waar verschillende wandelroutes doorheen gaan – de John Muir Trail, bijvoorbeeld.

Plan je trip echter goed: Tuolumne Meadows is vanwege de weersomstandigheden alleen toegankelijk van juni tot en met oktober.

[themify_layout_part id=34170]

Yosemite Falls - Unsplash

Yosemite Falls: mogelijk de mooiste waterval in het Amerikaanse Westen

De Yosemite Falls bestaan uit een Upper-, een Lower- en een Middle-deel. Samen vormen ze de hoogste waterval van Noord-Amerika. Hoger dan de Niagara Falls dus, want hoewel indrukwekkend zijn die watervallen verder helemaal niet zo hoog. 

Anyway: er gaat een wandelpad naar de bovenste Falls, maar daar moet je een beetje hike-ervaring voor hebben. Wat dat betreft, zijn de Lower Falls beter bereikbaar en toegankelijk via een korte trip.

Ga je tussen en april en juni naar de Yosemite Falls? Draag dan op z’n minst een poncho, want de gevaartes kunnen nogal sproeien – en in die tijd van het jaar is het water steenkoud.

Half Dome - Unsplash

Half Dome: een van de meest imponerende bezienswaardigheden in Yosemite National Park

De Half Dome is een van de meest gefotografeerde rotsen ter wereld. Hij oogt misschien iets minder kolossaal dan El Capitan, maar is volgens velen wel mooier – en dat is ook wat waard. Rij naar Mirror Lake of naar Washburn Point voor een tof uitzicht.

Bezienswaardigheden Yosemite National Park - Unsplash

Glacier Point: het beste uitzicht van het park

Glacier Point is no doubt het populairste plekje binnen Yosemite National Park. Dat is ook niet heel vreemd, want hiervandaan heb je uitzicht op de Yosemite Valley, de Vernal Falls én de Half Dome. Dat gaat vooral in het hoogseizoen wel gepaard met hordes toeristen, dus daar moet je een béétje tegen kunnen. 

Mocht dat geen probleem zijn: bezoek Glacier Point rond zonsondergang of -opkomst, wanneer het graniet van de Half Dome roze kleurt. Roze, ja.

[themify_layout_part id=37739]

[themify_layout_part id=34047]