Canada Only

5 toffe bestemmingen langs de kust van Oregon

Oregon - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Naast alle weirdness uit Portland en de besneeuwde bergtoppen van Mount Hood is er nóg iets waarmee Oregon vrijwel altijd wordt geassocieerd. Een nogal rotsachtige kust met bijbehorende, woeste stranden.

Natuurlijk gevormde grotten. Waggelende papegaaiduikers. Ruig op de klippen slaand zeewater. Je vindt het allemaal langs de Oregon Coast, goed voor in totaal zo’n 583 kilometer. En wie geluk heeft, spot er ook nog een walvis of twee. Dit vinden wij de gaafste bestemmingen!

Devil’s Punchbowl State Natural Area - PixabayDevil’s Punchbowl State Natural Area

Die nogal opvallende naam heeft het park te danken aan de holle rotsformatie die Oregonians blijkbaar doet denken aan a bowl of punch. Het park is bovenal een whale watching site. Bovenop de rotsen vind je een picknickplaats waarvandaan het in principe mogelijk moet zijn om walvissen te spotten. Daarvoor moeten de beesten natuurlijk wel een beetje meewerken…


Samuel H. Boardman State Scenic Corridor

De kuststrook van het staatspark Samuel H. Boardman State Scenic Corridor ligt op slechts een halfuurtje rijden van de grens met Californië. De stranden? Die zijn hier een stuk woester dan het gemiddelde exemplaar uit de Golden State en rijkelijk voorzien van fikse rotsformaties, zoals Arch Rock en Natural Bridges. Zwemmen is helaas niet mogelijk: daar is het water te koud en te wild voor.


Cannon Beach - PixabayHaystack Rock

Een boegbeeld in Oregon – dat is deze Haystack Rock in het plaatsje Cannon Beach. De zeerots, bij eb 72 meter hoog, is de woonplaats voor verschillende vogelsoorten, zoals kuifpapegaaiduikers en aalscholvers.


Oregon 2 - PixabayEcola State Park

Tussen Cannon Beach en het niet bijster origineel genaamde kustplaatsje Seaside vind je Ecola State Park. Kies een willekeurige plek ergens op het vijftien kilometer lange strand en je hebt een geweldig zich over de oceaan – inclusief Haystack Rock-achtige rotspartijen.


Yaquina Head Lighthouse - PixabayYaquina Head Lighthouse

De grootste toren langs de kust van Oregon? Dat is deze vuurtoren in Newport – bijna vijftig meter hoog. Yaquina Head Lighthosue is daarnaast de enige vuurtoren in The Beaver State met een marmeren vloer en is open voor publiek. En misschien komt ‘ie je bekend voor. In de horror-flick The Ring vertolkt Yaquina Head Lighthouse namelijk de rol van vuurtoren op het fictieve en mysterieuze Moeskoe Island.

Oregon - PixabayNaar Oregon

Plannen om deze bestemmingen te zien? Kijk dan hier voor méér inspiratie en ideeën rondom een trip naar Oregon!