Afrika OnlyCanada Only

Zoek

5 toffe bestemmingen tijdens een road trip door de Californische Death Valley

Death Valley National Park - Pixabay
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het is, dankzij de hoge temperaturen, misschien verleidelijker om in je koele auto te blijven zitten, maar dan mis je wel dit soort bezienswaardigheden…

Death Valley National Park geweest? Dan hoeven we je vast niet uit te leggen hóe extreem de weersomstandigheden daar kunnen zijn. Het is er gortdroog en bovenal warm – héél warm. Temperaturen rond de vijftig graden Celsius zijn er niet zeldzaam en daarom adviseren we je jezelf vooral niet té druk te maken.

Deze bestemmingen, however, vereisen niet heel veel inspanning en zijn zelfs in het hoogseizoen goed te doen. Mis ze niet als je in de buurt bent!

[themify_layout_part slug=”leestips-death-valley-national-park”]

Badwater Basin

Het is misschien wel de bekendste must see in Death Valley National Park. Badwater Basin is een gigantische zoutvlakte en bovenal de laagst gelegen plek in het nationale park.

En niet alleen van het park. Badwater is namelijk het laagste punt van heel Amerika. ‘t Is een klein stukje lopen van de auto naar het uiteinde van de hier aangelegde boardwalk. Dat móet te doen zijn.

Death Valley National Park - PixabayZabriskie Point

In min of meer hetzelfde deel van Death Valley National Park vind je Zabriskie Point. Dit punt ligt bovenop een heuvel en geeft je een prachtig, panoramisch uitzicht over verschillende canyons, kliffen en zandheuvels.

De meeste reizigers nemen – logisch – genoegen met een foto, maar je kunt ervoor kiezen de Badlands Loop Trail te lopen. Dit wandelpad is ongeveer vier kilometer lang. Needless to say: neem genoeg water mee.

[themify_layout_part id=34170]

Artist Drive

Iets onbekender is de Artist Drive: een road trip van zo’n dertien kilometer langs onder meer het schitterende Artists’ Palette. Anders dan de rest van het park, heeft het landschap hier de typische woestijnkleuren. Dankzij de hier aanwezige mineralen is Artists’ Palette een combinatie van roze, paarse en blauwe ondergrond. Een palet dus. Zéker de moeite waard – en bovendien hoef je jouw auto of camper niet te verlaten om het schouwspel te bekijken.

Death Valley National ParkMesquite Flat Sand Dunes

De Mesquite Flat Sand Dunes zijn niet de enige zandduinen in Death Valley National Park, maar wel de meest toegankelijke – en dat is gezien het weer ook wat waard. Deze spot is met name tijdens de zonsopkomst en -ondergang een aanrader. Eén deel van de Mesquite Flat Sand Dunes wordt dan letterlijk overschaduwd. Een bijzonder fenomeen.

[themify_layout_part id=37739]

Saline Valley Warm Springs

Een tamelijk onbekende bestemming in Death Valley National Park, maar daardoor niet minder de moeite waard, is Saline Valley Warm Springs. Dat komt omdat je er simpelweg niet heel makkelijk komt. Er gaat één onverharde weg naartoe – en om daar te mogen rijden, moet je ook nog eens een jeep huren.

Wie dat ervoor over heeft, wordt wel getrakteerd op een bizarre gewaarwording: een soort oase middenin de woestijn, inclusief drie zwembaden, een verscholen camping en een serie loslopende ezels. Een beetje het Weirde Westen, zeg maar.

[themify_layout_part id=34047]