Canada Only

5 toffe dingen om te doen in Berkeley, Californië

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Berkeley staat wereldwijd bekend als een stad waar je de beste universiteiten ter wereld vindt. Het studentenleven is dan ook in vrijwel alle straten van het centrum terug te vinden. Een leuk uitstapje wanneer je in San Francisco bent!

[affiliate location=”berkeley2″ type=”amerikanl”]

UC Berkeley Campus

Zoals een echte universiteitsstad betaamt, heeft ook Berkeley een prachtige oude campus. Je vindt hier onder meer een historische bibliotheek, een kleinschalig, natuurhistorisch museum en genoeg grasveldjes om op een zonnige dag op neer te ploffen.

UC Berkeley Campanile

De campus van de universiteit van Berkeley is best de moeite waard. Hou je van uitzichten? Dan kun je niet om de hier aanwezige UC Berkeley Campanile heen. De klokkentoren heet eigenlijk Sather Tower en is elke dag tot een uur of drie ‘s middags te bezoeken. Voor drie dollar, dus daar hoef je het niet voor te laten.

Berkeley 2 - PixabayLawrence Hall of Science

De Lawrence Hall of Science is allereerst wat lastig te bereiken. Hij ligt namelijk op een onredelijk hoge berg. Gelukkig vertrekken er bussen naartoe én heb je hiervandaan een nog beter uitzicht dan vanaf de UC Berkeley Campanile.

De Hall of Science zelf is een interactief wetenschapsmuseum. Check voor je de berg opgaat wel even de openingstijden. Hij is namelijk niet altijd open.

Telegraph Avenue

Telegraph Avenue is zonder twijfel dé studentenstraat van Berkeley. Je vindt hier allerlei barretjes, restaurants en sportcafés – plus de nodige hippies. Deze mensen lijken rechtstreeks te zijn overgewaaid uit de jaren zestig. Ze verkopen langs de weg zelfgemaakte kunstwerken en kunstwerken.

Eureka!

Veel studentikozer dan de kroeg Eureka! wordt het tijdens je trip naar Berkeley niet. Deze kroeg zit dagelijks stampvol met studenten die hier na hun studie bijeenkomen. Probeer de hier te bestellen Mac ‘n Cheese Balls of Corn Dogs ook eens. Typische aanraders voor iedereen die op zoek is naar een snelle hap.

[affiliate location=”berkeley2″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”berkeley2″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”berkeley2″ type=”ticketlinks”]

Foto: Bongo via California Travel And Tourism Commission