Nee – het zijn vooralsnog geen Olive Gardens en Outbacks. Maar de volgende vijf, lokale restaurantketens uit San Francisco zijn zéker upcoming en absoluut de moeite waard.
[affiliate location=”sanfrancisco” type=”amerikanl”]
[affiliate location=”sanfrancisco” type=”tradetracker”]
[affiliate location=”sanfrancisco” type=”ticketlinks”]
Humphry Slocombe
IJs en San Francisco vormen sowieso een fraaie combinatie. Denk maar eens aan Ghirardelli: de chocolatier die in de tijd van de goudzoekers naar San Francisco kwam en daar een van de gróótste ijs- en chocoladefabrieken van de Verenigde Staten bouwde.
Humphry Slocombe is de grootste doorn in het oog van deze chocoladegrootmacht. De kleine, lokale ijszaak timmert aardig aan de weg en is inmiddels een van de grootste rivalen van de historische buurman. Het grootste verschil? De kwaliteit van Humphry Slocombe is net iets beter. De hot fudge-saus is een echte aanrader – en sla ook het ontbijtijs (met cornflakes en een bourbon-karamelsaus) niet over.
Waar?
Je vindt Humphrey Slocombe onder meer in de Ferry Building en in het Mission District.
Super Duper Burgers
Super Duper Burgers heeft eigenlijk maar twee hamburgers op het menu staan. Een kleine. En een grote. Die worden dan samen met friet en zelfbereide augurken geserveerd.
De lokale keten opent daarmee op steeds meer plekken in San Francisco en de Bay Area. Alle ingrediënten worden regionaal geproduceerd – van het vlees tot de broodjes.
Waar?
De meest bekende locaties vind je in het Metreon-winkelcentrum op Kearny Street, in het Mission District en in de Castro.
[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]
Peets Coffee
Waar de rest van Amerika zweert bij Starbucks, geldt in San Francisco Peets Coffee als de heilige koffiegraal. Het leuke is dat deze zaak een Nederlandse achtergrond heeft. De keten werd namelijk opgezet door Alfred Peet: een koffiebrander uit Alkmaar.
Waar?
Peets Coffee kom je inmiddels overal in San Francisco tegen. Het is dé grote, lokale concurrent van Starbucks en je ziet de filialen op vrijwel iedere straathoek.
Onigilly
De zogenoemde Rice Balls van Onigilly veroveren in rap tempo het financiële hart van San Francisco. Ze zijn een beetje te vergelijken met sushi, maar schijnen een stuk gezonder te zijn. Dit omdat Onigilly gebruikmaakt van Heirloom Brown Rice, wat dat dan ook mag zijn. We geloven ze maar op hun woord.
Waar?
Onigilly heeft inmiddels vier adresjes verspreid over San Francisco en één in de buurt van de Stanford University.
The Meatball Bar
Goedkoop is het niet – dit restaurant gespecialiseerd in gehaktballen. Je betaalt vijftien dollar voor vier exemplaren met sides. Maar dan heb je ook wel wat. Wie bang is dat er alleen maar traditionele gehaktballen verkrijgbaar zijn, hoeft deze zaak niet over te slaan. Naast rund- en varkensvlees hebben ze ook kip-, kalkoen- en zelfs vegetarische opties.
Waar?
The Meatball Bar heeft vooralsnog alléén een zaak up Sutter Street, maar er liggen concrete plannen voor expansie elders in de stad. Vandaar dus de vermelding in deze lijst.
[affiliate location=”sanfrancisco” type=”amerikanl”]
[affiliate location=”sanfrancisco” type=”tradetracker”]
[affiliate location=”sanfrancisco” type=”ticketlinks”]