Afrika OnlyCanada Only

5 toffe must do’s in Zion National Park, Utah

The Narrows in Zion National Park - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

[themify_layout_part id=”30560″]

Mukuntuweap. Zo heette Zion National Park voor het Zion National Park werd en het natuurgebied alleen nog maar de functie van National Monument bekleedde.

Een tijd waarin er helemaal niet zoveel bezoekers naar de canyon en het omliggende landschap kwamen, wat uiteindelijk uitmondde in de naamwisseling. Volgens experts was het onuitspreekbare Mukuntuweap dé reden dat potentiële visitors afschrikte.

Blijkbaar zat daar iets van waarheid in, want vandaag de dag heeft Zion National Park een tegenovergesteld probleem, namelijk een overschot aan nieuwsgierige reizigers. Zo’n drie miljoen mensen per jaar beginnen aan een zompige tocht door The Narrows of een periculeuze klimsessie richting Angels Landing.

Ook plannen om naar Zion National Park te gaan? Mis DIT dan in ieder geval niet!

[themify_layout_part id=”30361″]

The Narrows

Schuw je een fikse wandeling niet? Dan is een trip door The Narrows, het nauwste deel van de Zion Canyon, een sublieme aanrader. Fix een wandelstok, zorg voor warme sokken en begin aan een tocht die bij de allergaafste activiteiten in héél Amerika hoort.

Je kunt de Canyon, mits je over voldoende tijd en conditie beschikt, helemaal uitlopen óf terugkeren zodra je het zat begint te worden.

Either way: je wordt nat. De hike gaat namelijk deels door het laatste beetje water van de Virgin River.

Zion National Park - PixabayZion Canyon Scenic Drive

Weinig tijd om Zion National Park te bezoeken, omdat je nét iets te lang bent doorgegaan met het deponeren van je zuurverdiende geld in de gokautomaten van Las Vegas? Pak dan de Zion Canyon Scenic Drive om er nog het beste van te maken. De korte road trip is maar negen kilometer lang, maar komt wel langs een aantal absolute highlights.

Let wel: je mag de route alleen zelfstandig rijden tussen december en februari óf wanneer je in The Zion Lodge verblijft, anders zit je vast aan een reis met de Zion Canyon Shuttle.

[themify_layout_part id=”30615″]

Angels Landing - Pixabay-minAngels Landing

Een prachtig uitzicht is gegarandeerd. Je leven niet. Angels Landing is een 454 meter hoge rots en een van de tofste plekken in Utah, maar de wandeling er naartoe wordt doorgaans geclassificeerd als de gevaarlijkste van het land, misschien op uitzondering van een hike door nachtelijk Compton terwijl je een Rolex om je pols hebt.

Daar valt overigens zéker iets voor te zeggen, want de route is adembenemend steil en her en der moet je jezelf stevig vastklampen aan de aanwezige kettingen, wil je voorkomen dat je ter aarde stort.

Zion National Park - PixabayCanyon Overlook Trail

Wie de Zion Canyon wil zien, maar bij een stoeprand al problemen heeft om overeind te blijven, is bij de Canyon Overlook Trail aan het juiste adres. Het is een van de makkelijkste wandelingen in het park, het pad is niet eens een kilometer lang, maar je komt wel oog in oog te staan met Zions meest world famous attractie: de Zion Canyon.

Wat dat betreft, is hier een parkeerplaats vinden een grotere uitdaging. Kom daarom op tijd voor een plek om je auto te lozen én een uitzicht zonder al te veel toeristen.

[themify_layout_part id=”30801″]

Wildcat Canyon

De Wildcat Canyon is – hóe verrassend! – ook een canyon, maar wel een variant met een behoorlijk anders exterieur dan de versie die dezelfde naam draagt als het nationale park. Deze uitvoering gebruikt bijvoorbeeld een totaal ander kleurenpalet en is een stuk meer bebost.