Canada Only

5 toffe natuurgebieden in de buurt van Highway 1, Californië

Monterey - Unsplash
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Stranden, staatsparken en méér.

[themify_layout_part slug=”leestips-californie”]

1.

Lone Cypress Tree

De kans is groot dat er niemand ooit had omgekeken naar een onbewoonde kustplaats als Pebble Beach, maar de Lone Cypress Tree heeft daar verandering in gebracht. Deze boom staat al meer dan 250 jaar op een rots eenzaam te doen en groeide uit tot een inspiratie voor veel kunstenaars en artiesten. 

Overigens vind je in de nabijheid ook een serie loofbomen die zichzelf omschrijven als de Ghost Trees, omdat hier ooit een spook genaamd de Lady in Lace is gespot.

Highway 1

2.

Carmel Beach

Cipres op het strand zie je niet vaak, maar wél op Carmel Beach, niet heel verrassend het strand behorend bij het plaatsje Carmel. Daarnaast is dit strand verkozen tot Amerika’s meest hondvriendelijke kust, wat dat dan ook mag betekenen.

[themify_layout_part id=34170]

3.

Julia Pfeiffer Burns State Park

Meer zien van Big Sur dan alleen het wegdek? Dan is Julia Pfeiffer Burns State Park een meer dan uitstekende plaats om te starten. Het park is onder meer thuis voor de enige watervallen aan de kust van Californië. De McWay Falls viel ooit, zoals het hoort, in het water, maar met dank aan een aardverschuiving klatert het water nu op het strand.

Highway 1

4.

Garrapata State Park

Op zoek naar zo’n karakteristieke foto van woeste golven die uiteenspatten op al even woeste rotsformaties? Dan ben je beter af in dit iets minder bekende staatspark.

[themify_layout_part id=37739]

5.

Point Lobos State Natural Reserve 

Dit schiereiland ligt niet gek ver van Carmel-By-The-Sea en is één van de mooiste natuurreservaten in de omgeving. Verschillende wandelroutes leiden naar uitkijkpunten waarvandaan je zeehonden én -leeuwen ziet.

[themify_layout_part id=34047]