Canada Only

5 toffe New York-bestemmingen die géén New York City zijn

Niagara Falls 2 - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Zeg dat je naar New York vertrekt en mensen gaan er automatisch vanuit dat je New York City bedoelt. The Empire State is desondanks méér dan alleen The Big Apple. Dit vinden wij zomaar vijf van de highlights in wat de Amerikanen Upstate New York noemen.

[themify_layout_part slug=”leestips-new-york”]

Thousand Islands

De term Thousand Islands verwijst naar een regio in het grensgebied tussen Canada en de Verenigde Staten. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een behoorlijk waterrijke streek. Anders dan de naam doet vermoeden, liggen hier géén duizend eilanden. Het zijn er namelijk meer: een schamele 1500.

Daarop vind je verschillende, historierijke bestemmingen, opties tot boottours, staatsparken à la Wellesley Island State Park en méér.

Niagara Falls - Unsplash

Niagara Falls

De meest beroemde bestemming van New York buiten New York City is natúúrlijk de Niagara Falls. Anders dan sommige mensen denken, gaat het hier niet om één, maar een serie van drie watervallen. We zijn geneigd te zeggen dat je het trio ietsje beter ziet vanaf de Canadese zijde, maar uiteraard zijn er ook vanaf de Amerikaanse kant meerdere opties. En anders pak je gewoon de Rainbow Bridge naar Canada: dé mogelijkheid om de verschillende views met elkaar te vergelijken.

[themify_layout_part slug=”reistips-new-york”]

Poughkeepsie

Het dorp Poughkeepsie heeft zijn grootste bezienswaardigheid in de vorm van een oude spoorbrug. Deze is omgedoopt tot wandelpad en loopt over de one and only Hudson River. Een garantie voor een mooie wandeling én een tof uitzicht.

Adirondack Mountains - Unsplash

The Adirondacks

The Adirondacks, of de Adirondack Mountains, liggen in het noordoosten van de staat New York. Ze waren in het verleden een populaire getaway voor rijke New Yorkers uit de stad. Dat is eigenlijk onveranderd gebleven, ware het niet dat er nu ook veel minder welgestelde Amerikanen komen. Het berggebied is voornamelijk in de herfst erg mooi. Je vindt er ook plaatsjes als Lake Placid, waar in het verleden de Olympische Winterspelen werden gehouden.

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]

Sleepy Hollow

De naam Sleepy Hollow doet je waarschijnlijk als eerste denken aan een griezelige film met een twijfelachtige hoofdrol voor een hoofdloze ruiter. Dat kan kloppen, want die film is gebaseerd op het boek The Legends of Sleepy Hollow. En de schrijver van dat boek, Washington Irving, baseerde zijn spookachtige werk weer op – jawel – dit dorp

Dat maakt Sleepy Hollow vooral rond Halloween een populaire bestemming. Er trekken dan meerdere spooktours door de stad. Die gaan onder meer langs de plaatselijke begraafplaats, waar Washington Irving zelf is begraven.

Bron: INSIDER Travel