Canada Only

5 toffe restaurants in één van San Francisco’s leukste wijken: Mission District

Burrito - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

The Mission in San Francisco is de oudste wijk van de stad. Je vindt hier veel historie, maar ook een aantal bijzondere eetgelegenheden. Deze, bijvoorbeeld!

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”amerikanl”]

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Urban Putt (@urbanputt) op

Urban Putt

Urban Putt is, zoals de naam al doet vermoeden, in eerste instantie een minigolfbaan. Dat betekent niet dat je er helemaal niet kunt eten. Hoewel het meerendeel bestaat uit snacks, is de mac and cheese die je hier vindt simpelweg geweldig. Een ideale bodem voor wie aan de slag wilt gaan op de dertien aan San Francisco gerelateerde minigolfbanen.

Je vindt Urban Putt op 1096 South Van Ness Avenue.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door la cumbre (@taquerialacumbre) op

Taqueira La Cumbre

Taqueira La Cumbre is een van de 38 plekken in Mission District waar wordt geclaimd dat de Mission Burrito er is uitgevonden. We weten niet of dit echt zo is. Wat we wel durven te stellen, is dat de kwaliteit van de burrito’s hier er-rug hoog is. En dat is op zich al reden genoeg om hier aan te schuiven voor je lunch of diner.

Taqueira La Cumbre ligt op 515 Valencia Street.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Infatuation San Francisco (@infatuation_sf) op

El Techo

Een van de hipste restaurants in The Mission is El Techo. Dat komt onder meer door het prachtige terras op het dak van het restaurant, maar ook door het fabuleuze eten. Veel restaurants in Mission District richten zich uitsluitend op burrito’s en taco’s, maar bij El Techo vind je meer dan dat. Klein nadeel: het is er vaak druk.

El Techo ligt aan 2516 Mission Street.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mateo’s Taqueria (@mateostaqueria) op

Mateo’s Taquiera

Als je toch écht per se een burrito wil (en dat kunnen we ons voorstellen, gezien Mission District toch dé Latijns-Amerikaanse wijk van San Francisco is), is Mateo’s Taquieria een van je beste opties. De burrito’s hier zijn gigantisch en smaken geweldig. De stoelen die je hier vindt, zijn wat krakkemikkig, maar gelukkig is take away altijd mogelijk.

Je vindt Mateo’s Taquiera op 2471 Mission Street.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Limón Rotisserie (@limonsf) op

Limón Rotisserie

Helemaal geen fan van Mexicaans eten? Dan zijn er altijd tentjes als Limón Rotisserie. Hier staat niet de Mexicaanse, maar de Zuid-Amerikaanse cuisine centraal. De Peruaanse keuken, om precies te zijn. Vooral de Lomo Saltado is aan te raden.

Limón Rotisserie ligt op 524 Valencia Street. Het restaurant heeft daarnaast ook een food truck die dagelijks door de stad rijdt.

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”ticketlinks”]