Afrika OnlyCanada Only

Zoek

5 toffe rooftop bars in San Francisco

Sky Deck Bar
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Een drankje doen op een hoge plek trekt, om een of andere reden, veel mensen aan. Gelukkig beschikt San Francisco op dat gebied over een aantal pareltjes. Dit zijn de vijf leukste!

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”ticketlinks”]

Sky Deck Bar
Foto: Kevin Lux via Leven In SF

De Sky Deck Bar van Loews Regency

De Sky Deck Bar op de 42e etage van het Loews Regency Hotel in het Financial District is niet zo bekend als bijvoorbeeld The View Lounge en City Scape: twee dakterrassen die je verderop in deze lijst tegenkomt. Voordeel daarvan is dat het makkelijker is om hier een plekje te bemachtigen. Ondanks dat het een redelijk kleine ruimte is.

Het uitzicht maakt die beperkte ruimte ook meer dan goed. Je hebt hiervandaan een prachtig zicht op onder meer Alcatraz, de Golden Gate Bridge en de Transamerica Pyramid. Daarnaast is de bar buiten en naar ons weten de hoogst gelegen openluchtbar van San Francisco. Het kan dus fris zijn in de avond, vooral wanneer het typische San Francisco-weer zijn werk doet, maar het uitzicht wordt er niet minder op. Tenzij Karl The Fog roet in het eten gooit.

Openingstijden
Dinsdag – zaterdag van 16:00 tot 20:00


Charmaine's
Foto: Kevin Lux via Leven In SF

Charmaine’s

Charmaine’s ligt qua hoogte lager dan alle andere dakterrassen in dit lijstje. Laat je daar echter niet door afschrikken. De locatie is namelijk top: aan Market Street. Daarmee geeft Charmaine’s je nét even meer van dat stadse gevoel dan de meeste barretjes op hoogte.

Zitplekken zijn er voldoende, maar Charmaine’s is zo populair dat je best lang moet wachten wil je ergens plaatsnemen. Gelukkig zijn er staplaatsen genoeg. Hou wel rekening met een wachttijd voor de lift naar boven. Hierin passen namelijk maar een bepekt aantal mensen. Trappen? Dat kennen ze hier niet.

Openingstijden
Zondag – Woensdag van 15:00 tot 00:00
Donderdag – Zaterdag van 15:00 tot 02:00

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

The View Lounge
Foto: Kevin Lux via Leven In SF

The View Lounge van Marriott

The View Lounge is qua uitstraling de mooiste rooftop bar van San Francisco. De prachtige raamconstructie heeft daar een groot aandeel in. Wars van dit soort architecturale hoogstandjes? Dan ben je ongetwijfeld tevreden over het uitzicht. Hiervandaan zie je de geweldige skyline van San Francisco vrijwel in z’n geheel, inclusief de hoogste toren van allemaal: de Salesforce Tower.

Goedkoop? Dat is deze bar niet. Maar goed: wat is er wél goedkoop in San Francisco? Sla deze bar niet over. Je kunt altijd weglopen als er iemand vraagt wat j wil drinken.

Openingstijden
Dagelijks van 16:00 tot 23:00


City Scape
Foto: Kevin Lux via Leven In SF

City Scape van Hilton Hotel Union Square

De City Scape-bar hoort bij het Hilton Hotel op Union Square. Of náást Union Square, eigenlijk. Maar dat vond de marketingafdeling waarschijnlijk niet erg aantrekkelijk. Hoe dan ook: het is met afstand de hoogstgelegen bar in de wijde omtrek. Vanaf verdieping 48 heb je een geweldig zicht over de hele Bay Area.

De cocktails zijn ook hier flink aan de prijs, maar ook hier geldt: heb je het geld er niet voor over, smeer hem. Je bent niet de eerste Hollander die dit doet. Dat waren wij.

Het mooie aan deze bar is dat je 360 graden rond de ramen kunt lopen om de stad vanuit iedere hoek te bekijken. Tip: ga rond zonsondergang. Vanaf City Scape heb je dan onder meer een uitstekend zicht op de Golden Gate Bridge.

Openingstijden
Dagelijks van 16:30 tot 00:00


Top Of The Mark

Top Of The Mark

Top Of The Mark is qua toren niet het hoogste uitkijkpunt van de stad. En toch zit je heel wat meters boven NAP. Dit komt omdat het Mark Hopkins-hotel, waar Top Of The Mark deel van uitmaakt, bovenop Nob Hill ligt. Een heuvel, dus.

Bijkomend voordeel van Top of The Mark is dat er regelmatig gratis wijnproeverijen en filmavonden worden georganiseerd.

Openingstijden
Maandag – Donderdag van 16:30 – 23:30
Vrijdag – Zaterdag van 16:30 tot 00:30
Zondag van 10:00 – 13:00 en van 16:30 tot 23:30

Naar San Francisco

Plannen om naar San Francisco te gaan? Laat je dan hier verder inspireren: verschillende reizen van diverse organisaties!

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”sanfrancisco” type=”ticketlinks”]