Afrika OnlyCanada Only

Zoek

5 ultra-Amerikaanse bergstadjes die zéker een bezoek waard zijn

Truckee - Carol Highsmith via Visit California
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Ouderwetse Main Streets, een gigantische berg om de hoek en een typische ‘mountain feel’.

Taos, New Mexico

Taos ligt aan de voet van de Sangre de Cristo Mountains. Het plaatsje is niet helemaal wat je van een bergstad verwacht. Komt met name door de bouwstijl van de winkels en woningen: helemaal in Adobe-stijl.

Daarnaast staat Taos bekend om haar uiteenlopende outdoor-leven. Hier trek je per mountainbike de natuur in, stap je in een luchtballon óf maak je een wandeltocht met een lama. Inderdaad, met een lama.

Naar Taos? Kijk dan hier voor vluchten naar New Mexico, hier voor hotels in de omgeving en hier voor de onmisbare huurauto.


Lake Placid, New York

Komt de naam Lake Placid je bekend voor? Dat kan. In 1932 en 1980 werden hier namelijk de Olympische Winterspelen gehouden. En hoewel je nog steeds gebruik mag maken van de plaatselijke bobsleebaan is het leuker om hiervandaan de Adirondacks te verkennen. Deze bergketen in Upstate New York is vooral tijdens de herfst een van Amerika’s allermooiste bestemmingen.

Lake Placid bezoeken doe je door te vliegen naar New York City. Huur hiervandaan een auto en rij richting het noorden. Hotels in de omgeving van Lake Placid vind je hier.


Telluride, Colorado

Ben je meer op zoek zijn naar typische Wild West-taferelen? Dan is Telluride iets voor jou. Dit plaatsje is Colorado is niet voor niets meermaals uitgeroepen tot America’s Best Small Town. Leuk detail: het openbaar vervoer wordt hier uitgevoerd door gondola’s.

Dit plaatsje bezoeken? Kijk hier voor vluchten naar Denver, Colorado, hier voor hotels in de omgeving van Telluride en hier voor de onmisbare huurauto.


Bend, Oregon

Oregon’s Bend ligt tegen Mount Bachelor aan (inderdaad, Oregon heeft meer dan alleen Mount Hood). Maar dat niet alleen. In de nabije omgeving vind je ook grotten, watervallen en vulkanen. Helemaal geen zin in natuur? Bend’s bijnaam is, vanwege de vele brouwerijen, Beer Town USA. Kun je vast wel iets mee.

Bend bezoeken? Vlieg dan naar Portland, Oregon, huur een auto en rij richting Mount Bachelor. Hotels in de omgeving vind je hier.


Truckee - Carol Highsmith via Visit California
Foto: Carol Highsmith via Visit California

Truckee, Californië

Het zuiden van Lake Tahoe is onder reizigers het populairste deel van het Californische meer. Maar in het noorden vind je de meest knusse bergstadjes. Truckee, bijvoorbeeld. Met een sfeervol centrum en tientallen skimogelijkheden vlakbij.

Naar Truckee? Kijk dan hier voor vluchten naar Californië, hier voor hotels in de omgeving en hier voor je huurauto.

De leukste Amerika-tips tweewekelijks in je mail ontvangen? Schrijf je dan HIER in voor onze nieuwsbrief. Krijg je ook nog eens gratis het e-book ’20 Amerikaanse Road Trips Die Je Óóit Moet Doen’!