Afrika OnlyCanada Only

Zoek

5 urban legends die opvallend veel New Yorkers geloven

New York - Pixabay
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Vijf vreemde, maar volgens sommigen geloofwaardige verhalen.

‘Er wonen alligators in het riool’

Deze oude legende wordt voornamelijk gebruikt om stoute, New Yorkse kinderen van hun slaaptijd te beroven. En tóch is het verhaal niet helemaal onwaar. Sterker nog – door de jaren heen zijn er meerdere verhalen en foto’s opgedoken van alligators die spontaan uit de putdeksels kropen.

‘Er ligt een schat onder het Vrijheidsbeeld’

Kapitein Kidd werd in 1701 opgehangen vanwege piraterij, maar volgens veel New Yorkers heeft hij vóór dit lugubere einde nog ergens een schat verstopt. De locatie? Bedloe Island – vandaag de dag beter bekend als het eiland waar Lady Liberty de dienst uitmaakt. Er is meermaals gegraven, maar vooralsnog gingen alle schatzoekers met slechts een stapel stenen naar huis.

‘Een cent laten vallen vanaf het Empire State Building is levensgevaarlijk’

Pennies from heaven? Er gaan geruchten dat, wanneer je een dollarcent vanaf één van New York’s wolkenkrabbers gooit, deze zó hard kan aankomen dat iemand beneden kan sterven. Het verhaal trok zelfs de aandacht van de serie Mythbusters. Met gevaar voor eigen leven werd het concept getest: het bleek nonsens te zijn. Het verhaal wordt desondanks in stand gehouden om te voorkomen dat idioten spullen van observatieplatforms smijten.

‘Manhattan is eigenlijk te zwaar en moet worden verdeeld’

Rampspoed voor Manhattan! Het eiland is te zwaar en breekt bijna in tweeën door het toenemende aantal gebouwen. De enige optie? Manhattan door midden zagen, de twee helften omdraaien en vervolgens weer aan elkaar vastmaken. Túúrlijk – dit is een onzinverhaal. Maar we denken dat het niet had misstaan, het One World Trade Center vlak naast Times Square.

‘Er schaatsen twee spoken door Central Park

Iedere winter worden ze wel een keer gespot: twee mysterieuze vrouwen in ouderwetse, Victoriaanse kleding nabij de schaatsbaan in Central Park. Heb jij ze ook gezien? Bel dan de ghost busters, want volgens de legende gaat het hier om Rosetta en Janet Van De Voort – overleden in 1880.

[affiliate location=”covid-19″ type=”ticketlinks”]