Canada Only

5 verlaten gevangenissen die je kunt bezoeken

Alcatraz
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Totaal in de steek gelaten gebouwen zijn van zichzelf al een beetje creepy. Niet langer in gebruik zijnde gevangenissen doen daar nog nét een stapje bovenop…

Eastern State Penitentiary, Philadelphia

Eastern State Penitentiary was ooit een revolutionaire gevangenis. Ze probeerde hier gevangen opnieuw op te voeden in plaats van hen alleen te veroordelen en waren daarmee de eerste institutie van Amerika die dit deed.

Daar is nu weinig meer van over. ESP is een in verval geraakt pand waar het volgens menig Philly-ikaan nog spookt ook.

Plannen voor een trip naar Philly? Kijk hier voor reizen naar deze stad!


Ohio State Reformatory, Mansfield

Deze nor opende in 1896 haar deuren om vervolgens 94 lang gevangenissen half te terroriseren. In 1990 kwam er een einde aan. Wegens ‘brutalizing and inhumane conditions’, aldus de rechter in Ohio.

De Ohio State Reformary is inmiddels te bezoeken en dat wordt vooral door filmfans gedaan: The Shawshank Redemption werd deels hier opgenomen.

Reizen naar Ohio? Kijk dan hier!


Alcatraz, San Francisco
Foto: Visit California

Alcatraz, Californië

Natuurlijk mag de bekendste verlaten gevangenis van allemaal niet ontbreken. We hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen wat Alcatraz precies is, dus in plaats daarvan een leuk weetje: inmate Al Capone zat hier in een band, samen met andere gevangenen. Hij speelde banjo. Je kunt ‘t maar weten…

Naar San Francisco? Kijk dan hier voor verschillende soorten trips.


West Virginia Penitentiary, West Virginia

Wat zo bijzonder is aan dit gevang is dat ‘ie is gemaakt door gevangenen zelf. Daarvan zijn er overigens ook een hoop hier omgebracht. De doodstraf kwam in West Virginia in 1965 te vervallen, maar toen waren er al 94 gevangenen opgehangen of geëlektrocuteerd.

De elektrische stoel had hier trouwens een bijnaam: Old Sparky.

Reizen naar West Virginia vind je hier!


Penitentiary Of New Mexico, New Mexico

Deze gevangenis in Santa Fe was in 1980 thuis voor een van de meest gewelddadige opstanden ever. Gevangenen doodden hier 33 andere gevangenen, terwijl er twaalf bewakers 36 uur lang werden gekidnapt.

Wie deze gevangenis bezoekt, ziet nog steeds sporen van het geweld op de vloer. Tours door de bak zijn sinds 2012 mogelijk.

New Mexico bezoeken? Kijk dan hier.