Afrika OnlyCanada Only

5x DOEN in Joshua Tree National Park

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het Joshua Tree National Park in Californië is ondergewaardeerd. De befaamde Joshua Trees – die anders dan de naam doet vermoeden géén bomen, maar grote planten zijn – moeten het qua bezoekersaantallen vaak afleggen tegen andere, natuurlijke schoonheden uit het Amerikaanse westen. Een veel gehoorde klacht is dat deze bomen, sorry, planten, óók gewoon te zien zijn buiten de grenzen van het nationale park. Maar in dit Californische natuurgebied valt zoveel meer te doen dan kijken naar de tot de Yucca’s behorende bomen. Planten!

[affiliate location=”joshuatreenationalpark” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”joshuatreenationalpark” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”joshuatreenationalpark” type=”ticketlinks”]

Joshua Tree National Park 3 - Myles McGuinness via Visit California
Foto: Myles McGuinness via Visit California

Wandelen

Hoewel het vooral in de zomer erg warm kan worden in Joshua Tree National Park, is het een uitermate geschikte plek voor een wandeling. Hikend ontdek je de meest prachtige woestijnlandschappen. Inspiratie nodig? Hidden Valley is de meest populaire trail. Tijdens de korte wandeling van één mijl (1600 meter) word je volledig omsloten door opeengestapelde, granieten rotsblokken. Deze omgeving gold vroeger als schuilplaats voor veedieven.


Joshua Tree National Park 3 - Bongo via Visit California
Foto: Bongo via Visit California

Sterren kijken

Het Joshua Tree National Park bestaat uit twee totaal verschillende woestijnlandschappen: de Colorado Desert, een laaggelegen gebied waar natuurlijke struikgewassen groeien, en de Mojave Desert, waar het enigszins koeler en vochtiger is. Omdat er in de woestijn weinig licht is, staat Joshua Tree National Park bekend om haar donkere luchten. Dat maakt het park in het zuidoosten van de Golden State een geliefde plek voor sterrenkijkers. De hoogteverschillen, de droge lucht en de stabiele atmosfeer maken de plek een paradijs voor mensen die het heelal willen bestuderen.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

Foto; Michael Lanza via Visit California

Kamperen

Joshua Tree National Park beschikt over negen campings binnen de grenzen van het park. De meeste varianten zijn behoorlijk primitief: zes campings hebben geen stromend water. Wil je hier slapen? Dan moet je daadwerkelijk back to basics gaan. Zet een tentje op, maak een kampvuur en slaap onder de eerder besproken, schitterende sterrenhemel. Dé place-to-be om met vrienden of familie te genieten van de Californische natuur.


Joshua Tree National Park - Andreas Hub via Visit California
Foto: Andreas Hub via Visit California

Rotsen beklimmen

De grote hoogteverschillen en de vele gesteentes lijken in het Joshua Tree National Park vanuit het niets op te rijzen uit de woestijn. Niet dat er ook maar iemand is die dat vervelend vindt. Het levert prachtige aangezichten op, plus de mogelijkheid voor klimmers om fanatiek de bijzondere formaties op te klauteren. Sterker nog – in dit park vind je meer dan 8.000 (!) klimroutes, voor zowel beginnelingen als gevorderden.


Joshua Tree National Park

Vogels spotten

Het Joshua Tree National Park is thuis voor meerdere diersoorten, maar de populatie vogels spant de kroon. Er leven meer dan 250 verschillende soorten in dit natuurgebied, waaronder woestijnvogels en spotvogels. Ieder jaar treffen mensen nieuwe soorten aan. Dit komt doordat bepaalde rassen slechts één of twee seizoenen in het park blijven, voor ze verder trekken naar andere natuurgebieden in het Amerikaanse westen.

Hebben we je geïnspireerd? Kijk hier voor nóg meer reisideeën!

[affiliate location=”joshuatreenationalpark” type=”amerikanl”]

[affiliate location=”joshuatreenationalpark” type=”tradetracker”]

[affiliate location=”joshuatreenationalpark” type=”ticketlinks”]