Afrika OnlyCanada Only

5x highlights in Boston en New England

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Plannen om naar de Amerikaanse oostkust te gaan? Sla deze bestemmingen in ieder geval niet over.

Freedom Trail

Boston is, in tegenstelling tot andere, grote Amerikaanse steden, een vrij goed te bewandelen stad. Dat komt ook een beetje door de Freedom Trail. Volg deze wandeling en je komt vanzelf langs alle historische hoogtepunten van Boston, zoals het State House, de Old North Church en het voormalige oorlogsschip USS Constitution. Hoef je alleen maar de bewegwijzering op de grond voor te volgen.

Een must-do voor first-time Boston-gangers en een van de highlights in het Amerikaanse oosten.

Vliegtickets naar Boston vind je hier. Hotels in de stad vind je hier. Een huurauto om de regio mee te verkennen reserveer je hier.


Martha’s Vineyard

Martha’s Vineyard is het grootste eiland van New England en het best te vergelijken met een real-life poppenhuis. De kleurrijke villa’s, sfeervolle havenstadjes en prentenboekachtige sfeer trekken voornamelijk welvarende Amerikanen naar het eiland, maar ook voor doorsnee reizigers is er genoeg te doen. Mountainbiken, bijvoorbeeld. Een aanrader.

Vanuit Boston is het zo’n 2,5 uur rijden naar Martha’s Vineyard. Huur een auto in de stad en boek een hotelovernachting op het eiland.


Pemaquid Point

In New England wemelt het van de vuurtorens. Sommigen zijn nog in gebruik, anderen functioneren al jaren als vergane glorie. De staat Maine heeft er meer dan zestig. De bekendste is ongetwijfeld Pemaquid Point Light: het exemplaar dat ongetwijfeld verschijnt als je Googlet op ‘vuurtoren Maine’. En dit sfeervolle beeld is ook absoluut een fotootje waard.

Pemaquid Point bereik je door te vliegen naar Boston. Huur hier een auto en boek een hotel in de buurt van de vuurtoren.


Cape Cod

De eilandenreeks Cape Cod is ideaal voor reizigers die naar Boston gaan, maar even willen ontsnappen een het drukke stadsleven. The Cape, zoals de Amerikanen ‘m noemen, is een aaneenschakeling van stranden, duinen en extrinsieke plaatsjes, zoals de hoofdstad Provincetown.

Cape Cod wordt zodoende ook wel vergeleken met de Waddeneilanden – maar dan vijfhonderd kilometer langer.

Naar The Cape? Vlieg dan naar Boston, huur hier een auto en reserveer een hotel op een van de eilanden.


Acadia National Park

Hét hoogtepunt van Maine is zonder twijfel Acadia Nationale Park – het enige nationale park in de regio. En met alle woeste kusten, steile klippen en beboste heuvels is Acadia National Park ook totaal anders dan wat je van een nationaal park gewend bent.

Sla overigens ook Bar Harbor niet over. Dit schilderachtige bergstadje is de officieuze toegangspoort tot het nationale park.

Acadia National Park bezoeken kun je het beste combineren met een road trip door het Amerikaanse oosten en Canada. Hotels in de omgeving vind je hier.

Tot slot

Dé tijd van het jaar om deze regio te bezoeken, is de herfst. De bossen en heuvels hebben dan een roodoranje gloed en zien er simpelweg fantastisch uit. Deze Indian Summer is overigens wel snel verdwenen. Vertrek tussen eind september en half oktober als je deze in optima forma wil zien.

Wil je onze Amerika-tips ook in je mail ontvangen? Schrijf je dan HIER in voor de Amerika Only Nieuwsbrief. Sturen we je ook direct de downloadlink naar het gratis e-book ’20 Amerikaanse Road Trips Die Je Óóit Moet Doen’.