Afrika OnlyCanada Only

5x New Year’s Eve in Tennessee

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Oud en nieuw vieren in The Deep South: zó doe je het!

door Boy Tijbosch

CHATTANOOGA

De groene stad Chattanooga kent méérdere plekken waar je het nieuwjaar kunt inluiden. Speciaal is dat het hier kan vanaf zo’n typisch Amerikaanse radarboot. Begin 2015 met bluesmuziek en een bord soul food.


MEMPHIS

Dé place-to-be op 31 december is Beale Street. Het hier aanwezige Hard Rock Café is host voor de zogenaamde Ball Drop – het aftellen naar het nieuwe jaar. Dat alles terwijl er in iedere kroeg een band speelt.


NASHVILLE

Met vijf dagen aan sport, theater en natúúrlijk muziek is Nashville een van Amerika’s meest levendige plekken op oudejaarsdag te vieren. Op de 31ste kun je op Broadway – gratis – optredens van onder meer Gavin DeGraw en Lady Antebellum bijwonen.


PIGEON FORGE

Het kleine stadje Pigeon Forge leeft enorm op oudejaarsdag. Onder de rook van de Smoky Mountains worden méérdere feesten georganiseerd, waaronder Country Tonite: een avondvullend programma vól country en bluegrass.


SEVIERVILLE

Sevierville ligt aan de voet van de Smoky Mountains. Hier begint het nieuwjaar op traditionele wijze: met een Ball Drop en een zogenaamde Storyteller – iemand die de oude verhalen uit het Diepe Zuiden doet herleven.