Canada Only

6 Los Angeles highlights voor reizigers die voor de eerste, tweede én zoveelste keer naar LA gaan

Santa Monica
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Dat Los Angeles groot is, hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen. Maar just-to-make-sure: LA is groot. Zo groot dat je waarschijnlijk meerdere bezoeken nodig hebt om alle Los Angeles highlights te zien.

Daarom dit lijstje. Want wie voor het eerst naar Los Angeles gaat, slaat must sees als de Walk Of Fame natúúrlijk niet over. Net zoals een second-timer niet meer per se naar Beverly Hills hoeft. En net zoals een ervaren Amerika-fan het liefst iets ziet wat buiten de geijkte hoogtepunten valt. Inspiratie voor je komende VS-trip!

Los Angeles highlights
Foto: Hub via Visit California

Los Angeles highlights voor first-timers

1. De Walk Of Fame

Is het niet overdreven toeristisch om naar sterren te zoeken van je favoriete acteurs en actrice? Waarschijnlijk wel – maar maakt dat iets uit? Je bent tenslotte niet elke dag in LA en als je er dan toch bent, wil je eventjes kijken waar Leonardo DiCaprio precies ligt. Niet overslaan when in Los Angeles!

2. Beverly Hills

Een tour door Beverly Hills mag vanzelfsprekend ook niet ontbreken wanneer je voor het eerst naar de Amerikaanse westkust gaat. Rij zelf langs de huizen óf neem een tour waardoor je precies krijgt te horen wie wáár woont. Oh – en vergeet Rodeo Drive niet. De kans dat je een acteur tegenkomt is het grootst op deze Amerikaanse variant van de PC Hooftstraat.


Santa MonicaLos Angeles highlights voor second-timers

3. Brush Canyon Trail

Ben je al eens eerder in Los Angeles geweest? Dan heb je ongetwijfeld de borden die samen ‘Hollywood’ spellen gezien – waarschijnlijk vanaf de Hollywood Boulevard. Voor zo’n tweede trip is het hoog tijd om ze van dichterbij te bekijken. Dat doe je door richting de Canyon Drive te pakken: het startpunt van de Brush Canyon Trail. Dit pad van negen kilometer komt vlak boven de letters uit en is een garantie voor een fabuleus uitzicht over heel LA.

4. Santa Monica en Venice

Als je de ietwat gelijkte highlights als Rodeo Drive en Bel-Air al hebt gezien, kun je van je dagje LA best een stranddag maken. Waar? In Santa Monica, bijvoorbeeld. Op de Santa Monica Pier is het altijd gezellig en bovendien vind je hier het officiële eindpunt van de Route 66.

Heb je liever een wat – laten we zeggen – alternatievere sfeer? Dan is Venice jouw strandbestemming. Eigenzinnige zaakjes, restaurants én mensen zijn hier de orde van de dag en de aangrenzende grachtengordel is simpelweg indrukwekkend.


Long Beach
Foto: Robert Holmes via Visit California

Los Angeles highlights voor ervaren LA-fans

5. Shoreline Village

Shoreline Village lijkt helemaal niet op Hollywood en Beverly Hills. Dit charmante centrum van de voorstad Long Beach geeft je veel meer het idee dat je in een echte stad bent – en niet in een soort uitbreiding van een filmset. Mis ook Queen Mary niet: een luxueuze lijnboot die door de jaren heen is uitgegroeid tot hét symbool van Long Beach.

6. Surfrider Country Beach

Normaal gesproken zijn we niet zo van stranden die té ruig zijn om er een handdoek uit te rollen. Maar voor Surfrider Country Beach, en eigenlijk ook voor Lagoon State Beach, maken we een uitzondering. Deze stranden in de voorstad Malibu zijn niet geschikt voor zonnen, maar liggen wel in een prachtig natuurgebied. Niet helemaal wat je verwacht van een bestemming als Malibu, wél absoluut de moeite waard.