Afrika OnlyCanada Only

6 must-sees in het Amerikaanse westen voor reizigers met een laag budget

Monument Valley
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

1. Horseshoe Bend, Arizona

Voor een fabuleus uitzicht over bijzondere, roodoranje steenformaties, hoef je echt niet per se naar een nationaal park. Je hoeft ook niet aan de hand van een Navajo door de Antelope Canyon te lopen. Iets verderop, in Page, Arizona, vind je namelijk de Horseshoe Bend. Een schitterend uitzicht waarvoor je je knip niet hoeft te trekken.


2. Big Bear Lake, Californië

Big Bear Lake is een Californische bestemming die niet heel vaak aan bod komt. Begrijpelijk, want de Golden State heeft met al haar nationale parken zóveel natuurschoon te bieden dat de gemiddelde reiziger simpelweg geen tijd meer heeft om naar Big Bear te gaan. Betekent dit dat het meer en haar directe omgeving ook niet de moeite waard zijn? Absoluut niet. En bovendien is deze schitterende omgeving gratis toegankelijk.


3. Seven Magic Mountain, Nevada

Hoewel de naam misschien hint naar een of ander pretpark van Six Flags, gaat het in werkelijkheid om iets heel anders. De Seven Magic Mountain is een bijzonder kunstwerk middenin de verlaten woestijn van Nevada. Uniek om te zien, kosteloos te bezoeken.


4. Blanca Lake, Washington

We gaan iets verder naar boven – naar de staat Washington. Daar vind je, naast het Olympic National Park, ook natuurgebieden als Blanca Lake. Doe de round-trip om het felblauwe meer voor een schitterende en gratis dag in de ongerepte natuur.


5. Rialto Beach, Washington

Ook in Washington: Rialto Beach. Hét strand waar locals komen op een kampvuur te maken en waar je in de zomer tot ‘s avonds laat mag blijven zitten. En natuurlijk is ook toegang tot Rialto Beach gratis.


6. Abiqua Falls, Oregon

Oregon heeft zoveel gratis te bezoeken natuurschoon dat het lastig is om er één uit te kiezen. We gaan voor Abiqua Falls. Iets minder bekend dan bijvoorbeeld de Painted Hills, maar dat maakt de watervallen nabij het plaatsje Scotts Mills niet minder indrukwekkend.