Afrika OnlyCanada Only

6 New York-bestemmingen die zoetekauwen AB-SO-LUUT niet mogen overslaan!

Milkshakes
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Is zo’n doorsnee McDonalds-milkshake voor jou niet groot én niet zoet genoeg? Dan moet je – tijdens je volgende trip naar New York – echt even bij een van deze zaken naar binnen…

American Cut

American Cut is de proud founder van de Ice Cream Sandwich. Eentje waarbij de sandwich een funnel cake is. Weet je niet wat een funnel cake is? We weten eerlijk gezegd niet goed waarmee we het moeten vergelijken, maar de smaak lijkt ietwat op die van een oliebol. Anyway – de Sandwich wordt overgoten met toppings als karamel, popcorn en chocolade (of alledrie) en is ideaal voor de gevorderde zoetekauw.

American Cut Steakhouse heeft filialen in TriBeCa en Midtown. Deze vind je achtereenvolgens op 363 Greenwich Street en 109 E 56th Street.


Five Pennies Creamery

Deze uit de kluiten gewassen ijssalon in New York staat bekend om haar gigantische sundaes. De brownieversie – bijvoorbeeld. Dé blikvanger? Da’s de 36 Scoop Sundae. We hoeven je niet uit te leggen hoe dat eruit ziet…

De ijssalon is te vinden op 11 N Park Ave in Rockville Centre, Queens.


Gelso & Grand

Gelso & Grand maakt cannoli’s. Je weet wel – van die gerolde koekjes van Italiaanse makelij. Alleen zijn deze exemplaren gevuld met cake, room, Graham Crackers en nog meer zoetigheid. Dat levert vanzelfsprekend ook gi-ga-ti-sche cannoli’s op…

Gelso & Grand ligt op 186 Grand Street in Manhattan.


Macho’s

Macho’s staat bekend om een nogal opvallende combinatie: die tussen milkshakes en churros. Handig voor wie niet wil kiezen. Het resultaat? Dit soort must-eats!

Macho’s vind je op 118A E 15th Street, vlakbij Union Square.


Wowfulls

Wowfulls heeft wéér een andere specialiteit: wafels met daarin een flinke lading roomijs. Wowfulls, dus. Ideetje uit Hong Kong, waar deze combi al langer populair schijnt te zijn.

Wowfulls ligt aan 309 E Houston Street in de wijk East Village.


Project Brunch

Project Brunch is gespecialiseerd in warme chocolademelk – en niet je standaard bakkie Chocomel. Je krijgt ‘m geserveerd in een typisch Amerikaanse Mason Jar én je kunt iedere maand uit nieuwe smaken kiezen. Een aanrader tijdens koude winters!

Project Brunch ligt in het zuiden van Staten Island – 4553 Arthur Kill Road it is!

Plannen om naar New York te gaan? Check dan hier wat de prijzen voor vliegtickets zijn en ga hier op zoek naar een goed hotel. Liever beiden in een boeken? Dat kan ook. Check daarvoor het aanbod van onze partners.