Afrika OnlyCanada Only

Zoek

6 supergave dingen die je allemaal ziet tijdens een road trip door Yellowstone

Yellowstone National Park 9
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Yellowstone National Park is het oudste, maar misschien ook wel het allermooiste nationale park van The States. De absolute hoogtepunten? Wij gaan voor deze bestemmingen!

Yellowstone National Park 3Castle Geyser

Laten we er niet omheen draaien: de bekendste geiser van Yellowstone National Park is de Old Faithful. Maar daar komen we nog op terug. Eerst willen we even je aandacht voor de Castle Geyser. Minder bekend, maar niet minder de moeite waard.

De Castle Geiser barst ongeveer elke tien uur uit – een fenomeen dat vervolgens zo’n twintig minuten in beslag neemt. En misschien is het handig om erbij te vermelden dat de geiser daarbij een nogal vervelend geluid uitstoot…


Yellowstone National Park 8Grand Prismatic Spring

De grootste heetwaterbron van Amerika. De Grand Prismatic Spring in Yellowstone National Park wordt nogal eens verward met een Photoshop, maar ziet er ook in het echt precies zo uit.

Je kunt je auto vlakbij parkeren. De Grand Prismatic Spring is toegankelijk die een rolstoelvriendelijke boardwalk.


Yellowstone National ParkBlue Star Spring

De Blue Star Spring is een heetwaterbron die, overigens net als de Castle Geyser, vlakbij Old Faithful ligt. De geiser heeft zijn naam te danken aan het felle en turquoise water. Kijk goed en je ziet het skelet van een bizon liggen. Het arme beest kwam in 1996 in de bron terecht.


Yellowstone National Park 11Hayden Valley

Wie naar Yellowstone National Park gaat, wil in principe twee dingen per se zien: Old Faithful (daar is ‘ie weer) en de karakteristieke, grazende bizons. De grootste kans op laatstgenoemde vind je in Hayden Valley. Hier wonen er maar liefst vijfduizend. En nee – je hoeft er niet naar op zoek te gaan. De kans is namelijk groot dat je in een file belandt die wordt veroorzaakt dóór de beesten.

Plannen om in de winter naar Yellowstone National Park te gaan? Ook dan is Hayden Valley de moeite waard: er sluipen dan veel wolven rond.


Yellowstone National Park 6Old Faithful

Omdat je deze geiser toch gaat kijken, mag ‘ie vanzelfsprekend niet ontbreken in dit lijstje. Old Faithful heeft zijn naam te danken aan de uiterst nauwkeurige uitbarstingen – ongeveer iedere negentig minuten. Het is niet de mooiste bestemming van het park, maar wel een absoluut icoon binnen de nationale parken van Amerika.


Yellowstone National Park 2Grand Canyon

Yellowstone National Park heeft haar eigen versie van de wereldberoemde kloof in Arizona. Deze variant is twintig mijl lang en rijkelijk voorzien van de meest populaire wandelpaden van het park.

Heb je helemaal geen zin om veel te lopen? Parkeer dan je auto of camper bij het Canyon Visit Education Center en geniet van het spectaculaire uitzicht.

Inmiddels benieuwd naar wat een reis naar Yellowstone National Park (en andere bestemmingen) nou kost? Check hier het reisaanbod van verschillende organisaties!