Afrika OnlyCanada Only

6 supertoffe bestemmingen binnen de Navajo Nation

Canyon de Chelly - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

[themify_layout_part id=”30560″]

Dit mag je NIET missen tijdens een trip naar het leefgebied van de Navajo – in Utah, Arizona en New Mexico!

Four Corners Monument

Wij hebben het Drielandenpunt in Vaals, maar daar halen ze in Amerika echt hun neus voor op. Wie vier staten met elkaar weet te verbinden, hoort er pas echt bij. Dat is precies het geval bij het Four Corners Monument, een geologische kruising tussen Arizona, Colorado, New Mexico en Utah.

Ietwat toeristisch, leuk als je in de buurt bent.

Monument Valley - PixabayMonument Valley Navajo Tribal Park

De een noemt het Monument Valley Navajo Tribal Park. De ander heeft genoeg aan alleen Monument Valley. De Navajo gaat voor Tse’Bii’Ndzisgaii. Maar zelfs wanneer de naam van de vallei je niet gek veel zegt, is het zicht van de drie roodoranje stenen, meestal met daarachter een zakkende zon, een uiterst bekend fenomeen.

[themify_layout_part id=”30361″]

Antelope Canyon

Voor niet-ingewijden klinkt Antelope Canyon misschien als een aftandse dierentuin in Brooklyn, maar in werkelijkheid is het een van Amerika’s fraaiste natuurverschijnselen. Antelope Canyon is een slot canyon: een kleine gleuf waar de natuur door de jaren heen flink heeft huisgehouden, met een schitterend resultaat als gevolg.

Een soort Grand Canyon-principe, zij het op aanzienlijk kleinere schaal.

Canyon de Chelly - PixabayCanyon de Chelly National Monument

Show een foto van Canyon de Chelly National Monument en zéker met de juiste belichting zouden thuisblijvers zweren dat ze naar een plaatje van de Grand Canyon zitten te turen. Hoewel dit National Monument natuurlijk een flink stuk kleiner is dan zijn grote broer verderop in Arizona, loont het wel degelijk om een stukje om te rijden voor deze geweldige canyon.

[themify_layout_part id=”30615″]

Navajo National Monument

Anders dan de naam doet vermoeden, wordt dit National Monument niet beheerd door Navajo: hier heeft de National Park Service de touwtjes in handen.

Dat neemt niet weg dat de Dineh nooit ver weg zijn. Ze wonen hier namelijk nog steeds, maar dé bezienswaardigheden zijn de voormalige huizen van weer een andere Natives-stam: de Pueblo-indianen die dit gebied, ver voor de Navajo dat deden, hun thuis noemden.

Rainbow Bridge National Monument

Qua design had de Rainbow Bridge ook niet misstaan in Arches National Park. De zandstenen boog ligt echter in Navajo Nation, vlakbij Lake Powell, en is bijna negentig meter hoog.

Overigens heeft het die naam te danken aan het feit dat omwonenden het gevaarte nogal op een versteende regenboog vonden lijken, minus de pot met goud.

[themify_layout_part id=”30801″]