Canada Only

7 Amerikaanse verkeersregels waar je nog nóóit van hebt gehoord!

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Rechts inhalen is toegestaan. Maar ben je ook hiervan op de hoogte?

door Boy Tijbosch

1.    HET IS NIET TOEGESTAAN OM IN EEN ZWARTE AUTO TE RIJDEN

Althans, in Denver dan. Hier mag je op zondag de deur niet uit in een zwart voertuig. Dat is overigens nog niets vergeleken bij Minneapolis, waar je jezelf simpelweg nooit mag vertonen in een rood vehikel.

2.    JAGEN VANUIT AUTO’S IS VERBODEN

De Californische wetgeving verbiedt het automobilisten om vanuit de wagen op dieren te schieten. Er is een uitzondering: op een walvis mag het wél.

3.    DE AUTODEUR MAG NIET TE LANG OPENSTAAN

Oregon heeft een wet tegen het te lang open laten staan van autodeuren. Wat precies te lang is, wordt ons niet duidelijk. Hou ze maar zoveel mogelijk dicht.

4.    JE MAG NIET ZONDER BENZINE KOMEN TE STAAN

In Youngstown, Ohio kun je een fikse prent krijgen wanneer jouw auto out of gas is. Maar goed, dat kun je nog voorkomen. In Minnetonka, Minnesota is het verboden om modder op je wagen te hebben. Het schijnt dat de mensen daar ieder uur hun auto wassen.

5.    RIJDEN IN EEN ICE CREAM TRUCK IS VERBODEN

Géén business voor de ijscoman in Indianola, Iowa. De karakteristieke Ice Cream Trucks mogen hier de openbare weg niet gebruiken.

6.    HET IS NIET TOEGESTAAN OM BIER IN DE AUTO TE HEBBEN

In Scituate, Rhode Island mag je nooit bier vervoeren. Zelfs ongeopende blikjes  zijn verboden. De wet van Hilton Head, South Carolina gaat nóg een stapje verder: hier is het niet toegestaan om afval in de auto te hebben.

7.    JE MAG NIET UIT EEN AUTO SPRINGEN

In Californië is het illegaal voor iedereen om uit een auto te springen die harder rijdt dan 65 mijl. Ook interessant: auto’s zonder bestuurder mogen in de Golden State niet harder dan 60.