Afrika OnlyCanada Only

7 dingen die je nóg niet wist over de Grand Canyon

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Miljoenen toeristen reizen ervoor naar Arizona, maar toch is niet alles over de canyon bekend.

door Boy Tijbosch


1.    De Grand Canyon beschikt over één helikopter, hoewel er 's zomers een exemplaar bijkomt om te voldoen aan de eisen van de vele toeristen. Toch is het vervoeren van reizigers niet het belangrijkste doeleinde van de heli – in tegendeel. Het voertuig wordt vaker gebruikt om medewerkers naar de toiletten ver in de canyon te brengen. Die moeten vanzelfsprekend ook worden schoongemaakt…


2.    De Grand Canyon heeft een eigen bibliotheek: de Coconino County Library. Mét Wi-Fi!


3.    De Grand Canyon heeft een eigen school met schoolteams die actief zijn in basketbal-, voetbal- en volleybalcompetities. Dat lijkt ons een mooie wedstrijd: Grand Canyon uit.


4.    Ga je de canyon in? Dan mag je geen hond meenemen. Maar er is een oplossing: de South Rim heeft namelijk een eigen kennel voor achterblijvende viervoeters. Ook katten zijn welkom.


5.    In het nationale park vind je vier kerken, waaronder de zogenaamde Grand Canyon Baptist Church.


6.    Tijdens de zomerperiode wordt het vaak erg druk in het park, wat leidt tot lange rijen voor de kassa's. Als je van tevoren een toegangskaart bestelt, mag je gebruik maken van de linkerbaan die bij drukte wordt ingezet als Express Lane.


7.    Volgens de parkmedewerkers is drukte niet de nummer één veroorzaker van files. Opstoppingen in het park worden het vaakst veroorzaakt door toeristen die stoppen om te kijken naar elanden. Er is zelfs een naam voor dit fenomeen: Elk Jam.


Foto's: Amerika Only/Anneloes Keunen