Canada Only

7 dingen die je nog niet wist over IHOP

IHOP - Fair Use
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Dat IHOP staat voor International House of Pancakes – dat weten we nu wel. Ben jij ook bekend met déze feiten?

1.

IHOP serveerde ooit alléén ontbijt

De lunch- en dineritems van vandaag de dag werden pas later geïntroduceerd. IHOP hoopte op die manier mee te kunnen komen met concurrenten als Denny’s.

2.

IHOP heeft geen ovens

Of had – moeten we eigenlijk zeggen. Dat had te maken met de uitbreiding van ontbijtspecialist naar grootverstrekker van lunches en diners. Dat kostte dusdanig veel tijd en geld dat het bedrijf géén zin had om ook nog ieder filiaal van een oven te voorzien.

[themify_layout_part slug=leestips-amerika]

3.

Alléén de IHOP in Vermont serveert échte maple syrup

Laat je niet misleiden: de welbekende ahornsiroop die je bij je pannenkoeken krijgt, mag zichzelf officieel géén maple syrup noemen. Andere ingrediënten, en zo.

Toen IHOP echter een filiaal in Vermont, dé maple syrup-specialist van Amerika, wilde openen, realiseerden ze zich gelukkig dat ze hier niet met fake imitaties konden aankomen. Daarom is het restaurant in Burlington de énige vestiging waar authentieke maple syrup wordt gebruikt. Daar moet je overigens wel $0,99 voor bijbetalen.

4.

IHOP is eigenaar van een andere, Amerikaanse restaurant keten…

…en dat is Applebee’s. Het moederbedrijf DineEquity kocht Applebee’s ergens in de jaren nul. Met de aankoop ging een schamele 2,1 miljard dollar gepaard.

5.

IHOP heette ooit géén IHOP

Het heette eerst gewoon voluit International House of Pancakes. De inmiddels welbekende afkorting verscheen pas vijftien jaar na de start ten tonele. Dat had iets te maken met een marketingcampagne waarvoor IHOP ook nog een soort mascotte introduceerde: een pinguïn.

[themify_layout_part slug=”reistips-amerika”]

6.

IHOP is niet bepaald Personal Body Plan-proof

Ja – we weten dat je er ook salades kunt bestellen. Maar veel andere gerechten nemen het niet zo nauw met het aantal transvetten. Neem de Appetizer Sampler: een verzameling voorgerechten met een kCal-aantal van maar liefst 1.730.

7.

IHOP wordt soms verward met… een kerk

Dat komt omdat IHOP óók een gebedshuis is: de International House of Prayer. Daar waar deze kerk jonger is dan de restaurantketen, resulteerde dit in het verleden meermaals in rechtszaken die door de pannenkoekengigant werden gewonnen.

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]