Afrika OnlyCanada Only

Zoek

7 Eleven – Favoriet voor onderweg

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Tank bijna leeg? Lekkere trek? Geen bier in huis? 7 Eleven knows the answer.  Deze benzinepomp annex kleine supermarkt geldt voor veel Amerikanen als vaste stop onderweg naar werk, huis of waar dan ook. Wie ooit in The States is geweest, is vast bekend met de keten. Maar weet je het volgende ook?

7 Eleven

7 Eleven is de grootste convenience store ter wereld. Het bedrijf beschikt over 49,500 filialen, verspreidt over zestien landen. Daarvan bevinden er zich zo’n 10,000 locaties binnen Noord-Amerika. En zoals bij zoveel succesvolle merken het geval is, begon ook de 7 Eleven ooit als één winkel. In Dallas verkocht ene John Green melk, eieren en brood onder de naam Speedee-Mart. Sindsdien is er enkel sprake van vooruitgang. Ter illustratie: de self-serving soda fountain, waarmee klanten zelf hun cola konden tappen, stond als eerst in de 7 Eleven. Ook de uitbreiding daarop – de Super Size Cup – was exclusief. En de eerste zaak die tot elf uur open bleef? Inderdaad. Maar er is méér.

  • De 7 Eleven verkoopt jaarlijks zo’n 169 miljoen donuts. Dat houdt in dat men er 320 verpatst per minuut. Da’s toch knap.
  • De self-serving soda fountain is nog altijd populair. Ter illustratie: de zwembaden van Walt Disney’s Typhoon Lagoon kunnen twee keer worden gevuld met de frisdrank die 7 Eleven op jaarbasis verkoopt.
  • De 7 Eleven is altijd al een vooruitstreven bedrijf geweest. Tegenwoordig zijn ze leider in de productverkoop van de meest uiteenlopende producten. Koud bier. Koud water. Gatorade. Hotdogs. De USA Today. And the list goes on.
  • De broodjes van de winkel staan bekend om hun rijkelijke beleg. Men verkoopt er, in Amerika alleen, al 2,300. Per uur, ja.
  • De 7 Eleven gold als eerste zaak met een commercial op de televisie. In 1949 riep het bedrijf geanimeerde hanen en uilen in het leven om het woord te verspreiden. Bekijk ‘m hieronder.


Lees ook

Ben jij bekend met de 7 Eleven? Laat het ons hieronder weten!