Canada Only

7 nogal opmerkelijke weetjes over Californië

Highway 1
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Wist jij dit al over je favoriete, Amerikaanse staat?

Imperial Valley - Carol Highsmith via Visit California
Foto: Carol Highsmith via Visit California

Californië’s bijnaam was oorspronkelijke The Grizzly Bear State. Deze beer is nog altijd het symbool van de staat, hoewel hij in de werkelijkheid hier helemaal niet meer voorkomt. De laatste wilde grizzly is gesignaleerd in 1924.


Highway 1
Foto: Blaise via Visit California

Het hoogste punt van het Amerikaanse binnenland ligt in Californië: Mount Whitney. Het is vrij opmerkelijk dat het laagste punt ook in deze staat ligt. Het plaatsje Badwater ligt in de Death Valley en bevindt zich op slechts 76 mijl bij Mount Whitney vandaan.


Foto: Myles McGuinness via Visit California

Een kwart van de Californische bevolking heeft ooit op een surfplank gestaan.


Highway 1
Foto: Max Whittaker via Visit California

In het dorpje Sunoi deed er ooit een hond mee aan de verkiezingen voor de nieuwe burgemeester. Met succes: hij won. Sindsdien is er niet veel meer van Sunoi terechtgekomen.


Highway 1
Foto: Blaise via Visit California

Californië heeft een wet die toestaat dat meeuwen mogen liegen. Dat is niets vergeleken bij de lokale regel die van kracht is in Arcadia, CA: hier mogen de beesten ook nog eens oversteken.


Highway 1
Foto: Myles McGuinness via Visit California

Het dorp Castroville is verantwoordelijk voor vrijwel de gehele Amerikaanse productie van artisjokken. Daarom draagt Castroville de bijnaam ‘Artichoke Capital Of The World’ en wordt er jaarlijks een waar artisjokkenfestival gehouden.


Highway 1
Foto: Max Whittaker via Visit California

‘s Werelds hoogste boom is volgens velen General Sherman uit het Sequoia & Kings Canyon National Park. Eigenlijk behoort die titel toe aan de Hyperion die ook in Californië staat. De exacte locatie wordt geheim gehouden.

Californië bezoeken? Laat je hier verder inspireren!