Canada Only

7 onmisbare apps voor iedereen die een citytrip New York gaat doen

New York City
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

1. BusBus NYC

Stoppen of toch doorlopen? Deze app laat je exact zien waar de bus die je op dat moment nodig hebt zich bevindt. Handig voor wie twijfelt of de bus nu echt sneller is.

2. CabSense NYC

Een ritje in een Yellow Cab is verplichte kost voor iedere NYC-reiziger. Met CabSense NYC zie je precies wáár deze taxi’s rijden – en dat niet alleen. Met de ingebouwde Cab Hailer kun je er direct eentje aanhouden. Ook voor limousines – by the way.

3. Exit Strategy

Heb je ook het gevoel dat je nooit precies voor de deuren staat wanneer de metro stopt? Exit Strategy geeft per station aan wáár je moet staan om zo snel mogelijk naar binnen of buiten te kunnen. Kleine kanttekening: de app werkt voor alle metrostations in Manhattan, maar voor een beperkt aantal stations in Brooklyn, Queens en The Bronx.

4. MTA Subway Time

Over metro’s gesproken: deze app geeft je de meest recente info over aankomende en vertrekkende metro’s. Inclusief alerts bij mogelijke vertragingen.

5. Central Park

Central Park is de officiële app van, hóe verrassend, Central Park. Wat je ermee kunt? Activiteiten en attracties checken aan de hand van een volledig interactieve kaart.

6. Downtown NYC

Downtown NYC brengt je langs alle hoogtepunten van Lower Manhattan. En dat niet alleen. De app biedt ook allerlei kortingen voor attracties en restaurants in de directe omgeving. Altijd handig om even te downloaden!

7. OpenTable

Geen zin om lang te zoeken naar een restaurant? Met OpenTable vind je direct alle interessante opties in de directe omgeving. Inclusief menu’s én de mogelijkheid om direct te reserveren wanneer iets er smakelijk uitziet.