Canada Only

7 superleuke bestemmingen in Wyoming en South Dakota

Mount Rushmore FOX, Verre Reizen van ANWB
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De staten Wyoming en South Dakota liggen voor veel reizigers nét iets te ver om te combineren met het traditionele rondje westen. Maar de gemiddelde Amerikaan? Die draait voor zo’n voor hem kleine omweg zijn hand niet om. En gelijk heeft ‘ie, want hier vind je een aantal bestemmingen die bij de allerbeste van The States horen. Deze, bijvoorbeeld!

Cheyenne

De stad Cheyenne een ideale plaats voor iedereen die geïnteresseerd is in cowboys. In deze hoofdstad van Wyoming, die ook nog eens de grootste stad van de staat is, zie je op verschillende manieren terug hóe het leven er ten tijde van de cowboys uitzag. Daarnaast ontdek je hier ook hóe belangrijk de spoorverbindingen waren voor deze streek van het land.


Mount Rushmore National Monument
Foto: Anneloes Keunen via Amerika Only

Mount Rushmore National Monument

Zo’n vierhonderd arbeiders hebben jarenlang gewerkt aan Mount Rushmore: een gigantische rots waar de hoofden van vier voormalige presidenten zijn uitgehakt. Staren naar Washington, Jefferson, Lincoln en Roosevelt is een must do wanneer je naar dit deel van de VS gaat. En als je er toch bent: sla ook de avondshow, waarbij menig Amerikaan het niet droog houdt, niet over.


Devil’s Tower National Monument

Overal in het land vind je National Monuments: plekken die zó indrukwekkend zijn dat ze federaal beheerd worden. De Devil’s Tower in Wyoming was de eerste: een top van een niet langer actieve vulkaan die 264 meter hoog is. Absoluut indrukwekkend om te zien en, als je in de buurt bent, moeilijk te missen.


CodyCody

Het plaatsje Cody is vernoemd naar Buffalo Bill Cody en dé bestemming wanneer je iets wil meekrijgen van het typische Wilde Westen. Dit deel van de Amerikaanse geschiedenis wordt hier geëxposeerd in musea en uitgebeeld op straat. Bovendien is Cody de toegangspoort tot Yellowstone National Park en prima te combineren met dit schitterende natuurgebied.


Yellowstone National Park 9Yellowstone National Park

Over Yellowstone gesproken – natúúrlijk is dit geiserrijke gebied een must see wanneer je naar Wyoming en South Dakota gaat. Wij vinden dit oudste nationale park van Amerika absoluut bij de drie mooiste horen, mede dankzij de enorme variatie. Je ziet hier natuurlijk de beroemde geisers, maar ook uitgestrekte velden. Bizons, maar ook beren en soms zelfs wolven. Yellowstone National Park heeft zelfs een eigen Grand Canyon, hoewel deze natuurlijk verbleekt bij de versie in Arizona.


Crazy Horse Memorial 3 - Anneloes Keunen via Amerika Only
Foto: Anneloes Keunen via Amerika Only

Crazy Horse Memorial

Mount Rushmore is dan misschien ’s werelds beroemdste hakproject, maar als het aan de personen achter Crazy Horse Memorial ligt, komt daar snel een einde aan. Het enige probleem is dat er al tientallen jaren aan deze uitgehouwen indianenleider wordt gewerkt en alleen het hoofd af is. Toch is alleen dat al de moeite waard – kun je nagaan wat er staat als de volledige versie klaar is.


Custer State ParkCuster State Park

De Black Hills van South Dakota zijn het terrein voor de bekendste bezienswaardigheden in deze staat, zoals Mount Rushmore en Crazy Horse. Iets minder well known is Custer State Park. Neemt niet weg dat ook dit een geweldige bestemming is. Wie bizons wil zien, is hier zeker op zijn of haar plek.

Mount Rushmore National Monument
Foto: Anneloes Keunen via Amerika Only

Reizen naar South Dakota en Wyoming

Hebben we je geïnspireerd met deze tips? Check dan hier het reisaanbod van FOX, Verre Reizen van ANWB. Met de privéreis Yellowstone & Rocky Mountains bezoek je namelijk eenvoudig alle hierboven genoemde bestemmingen – en nog veel meer. Kijk hier voor meer informatie!

Banner FOX, Verre Reizen van ANWB