Afrika OnlyCanada Only

7 toffe bestemmingen in Seattle

Seattle - Pixabay
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Toegegeven – op de factor weer gooit het zompige Seattle niet bijster hoge ogen. Neemt niet weg dat Emerald City een populaire bestemming is onder nationale en internationale toeristen. De wereldberoemde Space Needle, maar ook déze bestemmingen zijn zeker de moeite waard.

[affiliate location=”seattle2″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”seattle2″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”seattle2″ type=”ticketlinks”]

Space Needle - PixabaySpace Needle

De Space Needle is in een relatief korte tijd uitgegroeid tot hét symbool van Seattle. Deze 184 meter hoge toren werd in 1962 gebouwd ter ere van de World’s Fair en is sindsdien een van de meest herkenbare bouwsels in Amerika.

Verreweg het populairste onderdeel van de Needle, die in 1999 de status Historic Landmark kreeg, is het observatieplatform op 160 meter hoogte, welke bereikbaar is per lift. Hiervandaan ervaar je Seattle op een heel andere manier.


T-Mobile Park

Het T-Mobile Park is de thuishonk van de baseballploeg Seattle Mariners en daarmee host voor zo’n 81 baseball-wedstrijden per jaar. Meer weten over deze sport en diens impact op de Amerikaanse cultuur? Neem dan een tour door dit indrukwekkende ballpark, welke in het bezig is van het grootste scorebord van The States.


Seattle Art Museum

Wereldwijde kunstcollecties, tijdelijke installaties en speciale tentoonstellingen van over de hele wereld. Het Seattle Art Museum huisvest kunst van over de wereld, hoewel met name de Native American-galerijen goed scoren bij bezoekers van buitenaf.

[affiliate location=”amerika-only-magabook-5-2″ type=”ticketlinks”]

Gum Wall

Seattle’s Gum Wall is een van Amerika’s ranzigste, maar op een of andere manier ook fascinerendste bezienswaardigheden. Het is namelijk niets meer dan een muur vol met gebruikte kauwgompjes: een plaklaag die op sommige plaatsen centimeters dik is. Allemaal het resultaat van een traditie die rond 1993 van start ging. Wachtenden voor een theatershow in het Market Theater plakten namelijk massaal hun Stimorols op de muur en plaatsen er munten in.


Columbia Center - Pixabay
Columbia Center - Pixabay

Columbia Center

Allemaal leuk en aardig, zo’n wereldberoemde Space Needle. Maar wie bovenop dit bouwwerk staat, heeft een probleem: je hebt een uitzicht zónder de Space Needle. Kies in plaats daarvoor voor het Sky View Observatory van het Columbia Center voor een meer complete view over de stad.


Original Starbucks

Het koffieconcern is inmiddels in alle uithoeken van de wereld bekend, maar ook Starbucks is ooit ergens begonnen. En dat is hier – in Seattle. Op Pike Place Market, om precies te zijn. De zaak, die simpelweg Original Starbucks wordt genoemd, is een populaire, toeristische attractie en ziet er nog nagenoeg hetzelfde uit als tijdens de openingsdag.

Er is wel één klein probleem. Hoewel deze vestiging over het algemeen wordt gezien als het allereerste Starbucks-filiaal, is dat het officieel niet. Die eer gaat naar een pand aan 2000 Western Avenue, iets verderop in de stad.


Klondike Gold Rush National Historic Park

Meer weten over de goudzoekers? Ook dan ben je in Seattle aan het juiste adres. Het Klondike Gold Rush National Historical Park, met het Klondike Gold Rush Museum als stralend middelpunt, wordt beheerd door Amerika’s National Park Service en staat bol van de tentoonstellingen, foto’s en nieuwsberichten die allemaal draaien om de Klondike Gold Rush uit 1897.


Starbucks - PixabayStarbucks Reserve Roastery & Tasting Room

Fan van Starbucks? Dan is deze bestemming echt iets voor jou: een soort Willy Wonka-fabriek op koffieniveau. Hier worden de bewierookte koffiebonen geroosterd, verpakt en naar alle delen van de wereld verscheept.

Naar Seattle

Deze stad zien? Doe het in combinatie met een road trip door het Amerikaanse noordwesten. Hier vind je meer reisideeën!

[affiliate location=”seattle2″ type=”amerikanl”]

[affiliate location=”seattle2″ type=”tradetracker”]

[affiliate location=”seattle2″ type=”ticketlinks”]