Afrika OnlyCanada Only

Zoek

De 7 Utah-bestemmingen die je écht niet mag overslaan

Monument Valley
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Voor het eerst naar The States? Grote kans dat je reis onder meer naar Utah gaat. Volkomen logisch. De Beehive State is met al haar natuur en ongereptheid mogelijk de mooiste staat van allemaal. Welke bestemmingen je écht niet mag missen? Wij gaan voor deze zeven plekken!

Bryce Canyon National Park1. Bryce Canyon National Park

The obvious one is natúúrlijk Bryce Canyon National Park. Dit park is met haar roodoranje hoodoos – zo heten de stenen – de meest voor de hand liggende bestemming voor reizigers die voor het eerst naar Utah gaan.

Maar niet alleen voor hen. Hoewel het park, vergeleken met andere parken in het westen, niet eens zo bijster groot is, is het een plek waar je vaker kunt terugkomen. Zoiets zie je tenslotte ook niet iedere dag.


2. Zion National Park

Het op één na bekendste park van Utah is Zion National Park. Hoewel de vuurrode gesteentes ook hier overheersen, is Zion wel degelijk andere koek dan Bryce Canyon.

Zo is het park een stuk gevarieerder. De Zion Canyon waarnaar het park is vernoemd is een must-see voor iedereen. Avontuurlijk aangelegd? Begin dan aan een soms natte hike door de kloof The Narrows. En ben je écht op zoek naar een uitdaging? Dan is de wandeling naar het hooggelegen Angels Landing iets voor jou. Let wel op – de laatste hike is niet helemaal risicovrij en alleen weggelegd voor ervaren wandelaars.


3. Arches National Park

In Arches National Park vind je hét symbool van Utah: de Delicate Arch. Deze gigantische, zandstenen boog staat bijvoorbeeld op de kentekenplaten van bestuurders en is hier in volle glorie te zien. Daarvoor moet je wel te voet een round trip van vijf kilometer afleggen.

’t Is vanzelfsprekend niet de enige boog in dit bijzondere park. Arches heeft er zo’n tweeduizend – in alle denkbare maten.


4. Canyonlands National Park

Vrijwel direct aan de overkant van Arches vind je nóg een schitterend nationaal park. Canyonlands National Park lijkt enigszins een beetje op de Grand Canyon – maar ook weer niet. Het is het meest ongerepte park van Utah. Wie op zoek is naar totale wildernis vindt het ongetwijfeld hier.


5. Capitol Reef National Park

Wéér een nationaal park? Yes – weer een nationaal park. Want ook Capitol Reef mag simpelweg niet ontbreken in het rijtje must-sees van Utah. Capitol Reef staat bekend om haar torenhoge, rode rotsblokken die je eventueel ook vanuit je huurauto of camper kunt zien.

Het park maakt eveneens de zogenaamde Mighty Five compleet: een geuzennaam voor de vijf mooiste parken van de staat.


6. Dead Horse Point State Park

De naam zegt je misschien niets, maar de kans is groot dat je ooit een foto van Dead Horse Point State Park hebt gezien. Dit park ligt vlakbij Arches en Canyonlands National Park en wordt geroemd om haar fantastische uitzicht over de Colorado River.

Ken ik die rivier niet ergens van? Jazeker. Da’s namelijk hetzelfde water dat verantwoordelijk is voor het uitslijten van de Grand Canyon.


Monument Valley7. Monument Valley

De voor Navajo-indianen heilige grond van Monument Valley maakt deze top zeven Utah-bestemmingen compleet. De uitgestrekte vallei was het decor voor verschillende Hollywood-producties. Dat levert veel herkenbare, maar bovenal prachtige views op.

Hoe je de vallei het beste ziet? Tijdens de Valley Drive. Deze hobbelige route komt langs de prachtigste rotsen en beste uitzichten van het fabuleuze gebied.


Banner FOX, Verre Reizen van ANWB

Naar Utah?

Utah is volgens veel Amerika-fans dé staat die je absoluut gezien moet hebben. Onze partners van FOX, Verre Reizen van ANWB bieden verschillende road trips aan die langs deze bestemmingen gaan. De Grand Tour West-Amerika, bijvoorbeeld.