Afrika OnlyCanada Only

Zoek

7x de LEUKSTE pretparken van Amerika

Disneyland - Unsplash
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Hoewel we nu even geen vakantie naar Amerika op de planning hebben staan, kunnen we natuurlijk wel inspiratie opdoen voor een tijd waarin dat wel weer kan.

Nergens anders in de wereld vind je zoveel pretparken als in Amerika. Van waterpretparken tot themaparken en van snelle achtbanen tot spectaculaire shows: wij hebben de zeven populairste pretparken van Amerika op een rijtje gezet!

Oh – en kun je echt niet wachten? Bezoek dan vanuit leuke hotels in Nederland een van de pretparken in ons eigen land, want op vakantie gaan in Nederland is gelukkig wél mogelijk.

Voor een avontuurlijke boottocht door het Wilde Westen hoef je trouwens ook helemaal niet naar de andere kant van de Atlantische Oceaan te reizen, die beleef je gewoon in Slagharen…

Universal Studios Hollywood - Unsplash

1.

Universal Studios Hollywood

Met stip op één: Universal Studios Hollywood in Californië, dat behalve een themapark ook een filmstudio is. Het park bestaat uit twee zones: de Upper Lot en de Lower Lot. Hier beleef je de ultieme Hollywood-ervaring!

Vandaag de dag worden in de originele filmstudio’s nog steeds bekende producties opgenomen. Neem tijdens de wereldberoemde Studio Tour een kijkje achter de schermen op de sets waar bekende Hollywoodfilms worden gemaakt. Ontdek de magische wereld van Harry Potter in het dorpje Hogsmeade (Zweinsveld). Maak een ritje in de overdekte achtbaan Revenge of the Mummy. En bekijk de spectaculaire shows, zoals Waterworld en DreamWorks Theatre.

[themify_layout_part slug=leestips-amerika]

2.

Volcano Bay

Volcano Bay in Orlando, dat tevens tot de Universal-familie behoort, is een groot waterpark met attracties in verschillende themagebieden. Zo zijn er de vulkaan Krakatau, het middelpunt van het park, met spetterende waterattracties en spuwende watervallen, Wave Village met een heus strandje, River Village en Rainforest Village. Tel daar een kronkelende rivier, een golfslagbad en spectaculaire waterglijbanen bij op en je vermaakt je hier wel een dagje. Of twee.

[themify_layout_part slug=”reistips-amerika”]

3.

Six Flags Magic Mountain

Ten noorden van Los Angeles, in de wijk Valencia, vind je Six Flags Magic Mountain. Dit pretpark is de bekendste van alle Six Flags-parken en het hele jaar door geopend.

Waaghalzen moeten dit park zeker bezoeken, want het telt de meeste achtbanen (maar liefst twintig!) ter wereld. De bekendste achtbaan is Tatsu, een 1,1 kilometer lange vliegende achtbaan. De Goliath behaalt een snelheid van 137 kilometer per uur. In Drop of Doom val je vanaf 122 meter hoogte naar beneden. En een absoluut hoogtepunt is de X2, de allereerste 4D-achtbaan ter wereld. Hoogtevrees moet dus je niet hebben als je dit park bezoekt…

Naast spectaculaire achtbanen vind je hier ook een kinderachtbaan, wildwaterbanen en een uitkijktoren.

LEGOLAND - Pixabay

4.

LEGOLAND California

Het attractiepark, gelegen in Carson in de staat Californië, staat geheel in het teken van het bekende speelgoed. Het park is onderverdeeld in verschillende thema’s, zoals Pirate Shores en het middeleeuwse Castle Hill. Met meer dan zestig attracties, een minigolfbaan, een waterpark, een echt aquarium én uren bouwplezier is dit park absoluut een bezoekje waard.

Cedar Point - Unsplash

5.

Cedar Point

Dit mooie park trekt zo’n drie miljoen bezoekers per jaar en vestigt regelmatig nieuwe records met de hoogste en snelste achtbanen. Je vindt hier de leukste attracties: van een treintje die door het park rijdt tot de Slingshot en van een waterpark tot de Raptor, waarbij je met bungelende voeten door de lucht vliegt. Dit park is een aanrader voor jong én oud!

De mascotte van dit populaire attractiepark in Ohio is trouwens Snoopy. Ook leuk.

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]

6.

Knoebels Amusement Resort

Niet alles wat leuk is, hoeft geld te kosten. Zo ook dit door een familie gerunde attractiepark in Pennsylvania, dat het grootste gratis toegangspark van Amerika is. Neem een duik in de Crystal Pool, gevuld met helder bergbeekwater. Neem plaats in de houten achtbaan Phoenix. Draai rond in de gloednieuwe attractie Tornado. Of sla een balletje op de golfbaan naast het park.

Ook fijn: ook het parkeren van je auto is gratis.

Disneyland - Unsplash

7.

Disneyland Park

Last maar zéker niet least: het Disneyland Park in Anaheim, Californië. Dit sprookjesachtige pretpark mag op het lijstje met de leukste pretparken niet ontbreken.

Wat dit park zo speciaal maakt ten opzichte van de andere Disneylandparken, is dat het park in Californië zelf is bedacht en ontworpen door Walt Disney en zijn broer Roy Oliver. Peter Pan’s Flight en Snow White’s Scary Adventures komen rechtstreeks voort uit het brein van Walt zelf en zijn vandaag de dag nog steeds te bezoeken.

Het park kent zeven themagebieden: Fantasyland, Tomorrowland, Adventureland, Frontierland, New Orleans Square, Critter Country en Mickey’s Toon Town. Loop van de ene magische sprookjeswereld naar de andere!