Canada Only

8 Amerikaanse topsteden in één reis bezoeken: zo doe je het!

8 Amerikaanse topsteden in één reis bezoeken- zo doe je het! - Unsplash

Deze toffe reis van Le Beau Reizen combineert acht geweldige, Amerikaanse steden in het westen, oosten én zuiden.

Twijfel je tussen een citytrip New York en – laten we zeggen – een stedentrip San Francisco? Waarom combineer je het niet met elkaar? Beter nog – waarom voeg je er niet een aantal andere Amerikaanse steden aan toe?

De reis Iconic American Cities van Le Beau Reizen combineert er maar liefst acht met elkaar. Een reis vol historie, wolkenkrabbers, good food en méér!

Boston Le Beau Reizen - Unsplash
Boy Tijbosch |

Boston en New York City

Dat begint allemaal in Boston, Massachusetts. Een behóórlijk onderschatte bestemming die een belangrijke rol speelde in de totstandkoming van het Amerika zoals we dat vandaag de dag kennen.

Hoe je alle historierijke highlights ziet? Simpel: door The Freedom Trail te lopen. Deze stadswandeling is door middel van een rode lijn gemarkeerd op de stoepen en komt langs het mooiste wat de stad heeft te bieden.

De reis Iconic American Cities gaat verder in New York City. Stap hiervoor in Boston aan boord van de Acela Express. Deze brengt je in 3,5 uur tijd naar The Big Apple. Je hebt daar alle tijd om de highlights van de stad te verkennen. 

Suggesties: Times Square, Central Park en de onderschatte wijk Greenwich Village.

Philadelphia Le Beau Reizen - Unsplash
Boy Tijbosch |

Philadelphia en Washington DC

De volgende stap tijdens deze reis is de City of Brotherly Love – also known as Philadelphia. Philly is misschien wel de meest historische stad van heel Amerika. Hier werd tenslotte de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring getekend.

Dat gebeurde in de Independence Hall: een bestemming die je dan ook niet mag missen. Tip van ons: sla ook de voormalige gevangenis Eastern State Penitentiary niet over.

Het is vanuit Philly een relatief kleine reis naar de Amerikaanse hoofdstad. Washington DC staat bekend om haar overheidsgebouwen en musea. Je ziet het allemaal door een dag door te brengen op de National Mall.

Chicago Le Beau Reizen - Unsplash
Boy Tijbosch |

Chicago en New Orleans

Stap, na Philly en DC, in Pittsburgh aan boord van de slaaptrein naar Chicago. Deze geweldige stad aan Lake Michigan heeft teveel hoogtepunten om allemaal op te noemen. Mis in ieder geval het uitzicht vanaf de Willis Tower niet, maar sla ook een shopsessie op Magnificent Mile niet over. Een boottocht over de felgroene Chicago River is een mooie manier om de gaafste wolkenkrabbers te ontdekken.

Je pakt vanuit Chicago je tweede slaaptrein. Dit keer is de eindbestemming New Orleans – in het zuiden van The States. Een reis dwars door het middenland van Amerika – met een fantastische eindbestemming in het verschiet. Zoek de karakteristieke jazz in het French Quarter of duik in de geschiedenis aan boord van een diner op een ouderwetse raderboot.

San Francisco Le Beau Reizen - Unsplash
Boy Tijbosch |

San Francisco

De laatste stad van deze adembenemende reis is San Francisco. Je neemt géén treinen meer, maar stapt aan boord van een vliegtuig dat er 4,5 uur over doet om vanuit New Orleans in San Francisco te komen. Daar heb je genoeg tijd om highlights als Alamo Square, Alcatraz en de Golden Gate Bridge te bekijken. 

Je vliegt vanuit San Francisco – helaas – terug naar Amsterdam.

San Francisco Le Beau Reizen 2 - Unsplash
Boy Tijbosch |

Voorgestelde dagindeling

Dag 1 en 2 Boston

Dag 3 Van Boston naar New York City

Dag 4 New York City

Dag 5 Van New York City naar Philadelphia

Dag 6 Van Philadelphia naar Washington DC

Dag 7 Washington DC

Dag 8 Van Washington DC naar Pittsburgh

Dag 9 Pittsburgh

Dag 10 Van Pittsburgh naar Chicago

Dag 11-13 Chicago

Dag 14 Van Chicago naar New Orleans

Dag 15 en 16 New Orleans

Dag 17 Van New Orleans naar San Francisco

Dag 18-21 San Francisco

New Orleans Le Beau Reizen 3 - Unsplash
Boy Tijbosch |

Deze reis boeken

Wil je deze reis boeken? Schakel dan het reisbureau Le Beau Reizen in. Je kunt hier, geheel vrijblijvend, een offerte aanvragen.

Meer info over Iconic American Cities vind je hier!

Dit is een gesponsord artikel.