Afrika OnlyCanada Only

8 dingen die je niet mag missen in Atlanta, Georgia

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Door Boy Tijbosch


Foto: Picture Georgia

1.    WORLD OF COCA-COLA

Fan van cola? Dan mag je dit interactieve museum absoluut niet missen. De attractie werd in 2007 gebouwd en is sindsdien niet meer weg te denken uit lijstjes van Atlanta's must-sees. Zelfs als geen cola lust, is deze op-en-top Amerikaanse tentoonstelling ronduit indrukwekkend.Foto: Picture Georgia

2.    CNN CENTER

Televisienetwerk CNN heeft haar hoofdkantoor in The A staan. De Studio Tour geeft je een kijkje achter de schermen van Amerika's grootste nieuwszender. Geen zin om te betalen? Dan vermaak je je waarschijnlijk ook wel in de gratis toegankelijk, bij gebrek aan een beter woord, bedrijfskantine. Deze gigantische verzameling restaurants is bedoeld voor verslaggevers, maar je kunt er vrij makkelijk zelf neerstrijken.


3.    PIEDMONT PARK

Het Central Park van Atlanta? Dat is zonder twijfel Piedmont Park. Dit natuurgebied ligt onder de gigantische skyline van de stad en is ideaal voor een picknick, fietstocht of outdoor concert.Foto: Picture Georgia

4.    ATLANTA BELTLINE

En als we toch bezig zijn met New Yorkse vergelijkingen… sla ook de Atlanta Beltine niet over. Net als NYC's High Line Park is dit stadspark gebouwd op een ongebruikt spoor. Een oude trambaan, om precies te zijn.Foto: Picture Georgia

5.    MARTIN LUTHER KING JR. HISTORICAL SITE

Dit is misschien wel de meest indrukwekkende must-see wanneer je naar ATL gaat. Hier vind je niet alleen het huis waar Dr. King opgroeide, maar ook zijn laatste rustplaats. Daar tussenin wordt zijn gedachtegoed op alle mogelijke manieren uitgedragen.


6.    DOWNTOWN ATLANTA

Bezoek je Atlanta als onderdeel van een road trip door het Diepe Zuiden? Dan is het een aanrader om even door Downtown Atlanta te wandelen. Deze stad is namelijk heel anders dan de andere steden in The South. Atlanta is hypermodern, ultra-Amerikaans en daarom prima voor de nodige afwisseling tijdens je reis.


Foto: Picture Georgia

7.    TALLULAH GORGE

Heb je het gehad met het drukke stadsleven? Stap dan in je auto of camper en stel je navigatie in Tallulah Gorge. Deze kolossale kloof is gevormd door het water van de Tallulah River. 't Is misschien geen Grand Canyon, maar hij mag er toch absoluut zijn.


8.    AMICALOLA FALLS

Wil je, naast gigantische wolkenkrabbers, ook nog iets van natuur zien? Dan kun je, naast Tallulah Gorge, ook naar deze watervallen rijden. Je vindt ze op ongeveer anderhalf uur rijden van Atlanta. Te lang? De gemiddelde Amerikaan lacht om die afstand.