Canada Only

8 dingen die je moet weten vóór je zo’n hele goedkope vlucht naar Amerika boekt

Vliegen
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Om de zoveel tijd zie je ze – yes, ook bij ons – voorbij komen: spotgoedkope vliegtickets naar The States. Of je écht voor €80 naar de VS kunt vliegen? Ja – dat kan echt. Er horen alleen wel een aantal behoorlijke máárs bij. Deze, bijvoorbeeld.

1. Prijzen als €80 gelden voor een one-way-ticket. Niet voor een retourtje

Wie extreem veel geluk heeft, slaagt er misschien in ook voor de terugweg eenzelfde ticket te vinden. Meestal zijn enkeltjes met lowbudgetmaatschappijen echter rond de €200. €400 voor een round trip, dus. Alsnog goedkoop, maar géén tientjeswerk.

2. Er zijn slechts een beperkt aantal tickets voor die prijs beschikbaar

Wel eens daadwerkelijk gezocht naar zo’n tientjesticket? De kans is groot dat je ze nooit hebt gevonden. Dat komt omdat ze slechts beschikbaar zijn voor specifieke vluchten. Vluchten die op maandag of dinsdag vertrekken, bijvoorbeeld.

Daarnaast is de kans groot dat ze gewoon al zijn uitverkocht. Maar CEO Skúli Mogensen van Norwegian Airlines heeft goede hoop voor de toekomst. Hij stelt dat dergelijke prijzen voor alle vluchten de toekomst zijn.

3. De regels voor handbagage zijn streng

Ze verschillen per maatschappijen, maar over het algemeen mag je weinig meenemen. Zo mag je bij IJslandse maatschappij WOW air handbagage van 56 x 45 x 25 cm meenemen. Dat is kleiner dan bij andere airliners. En bij Norwegian mag je weliswaar twintig kilo meenemen: iedere extra kilo kost je €15.

4. Je mag geen stoel uitkiezen

Niet zonder bijbetaling, althans. Wie echt goedkoop wil vliegen, mag zich voorbereiden op een reis in de beruchte, middelste stoel.

Vliegen

5. De vluchten zijn vaker vertraagd

WOW en Norwegian hebben niet zo’n grote vloot als bijvoorbeeld de KLM. Dat houdt in dat het minder waarschijnlijk is dat er voor jouw geannuleerde vlucht een vervangend toestel klaarstaat. Dit kan leiden tot een sneeuwbaleffect, waardoor de goedkope vluchten relatief vaker vertraagd zijn.

6. Je moet waarschijnlijk overstappen

In Reykjavik, bijvoorbeeld. Dat is in principe niet heel erg. Je kunt er kosteloos voor kiezen later uit de IJslandse hoofdstad te vertrekken. Heb je dat ook weer gezien.

7. Je moet betalen voor je eten…

…of iets meenemen van huis. ‘t Is in ieder geval niet inbegrepen.

8. Je hoeft geen wi-fi of veel entertainment te verwachten…

…hoewel dit verschilt per maatschappij. WOW air heeft geen wifi, maar soms wel stopcontacten om je telefoon mee op te laden. Norwegian heeft op de meeste vluchten toch wi-fi aan boord.

Conclusie

De conclusie is dat je uitstekend goedkoop naar The States kunt vliegen. Je moet gewoon de juiste verwachtingen hebben, want je krijgt waar je voor hebt betaald. Heb je daar vrede mee? Dan kun je er-rug cheap richting de USA.

Goedkope vluchten én vluchten met meer service vind je hier en hier

Vliegen