Afrika OnlyCanada Only

Zoek

8 kustplaatsjes in Florida die er nét zo uitzien als op de foto’s!

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

Ooit met volle verwachtingen naar een strand gegaan, om er ter plekke achter te komen dat de foto’s in de reisgids wel héél rooskleurig zijn weergegeven? Wij wel – in ieder geval. En hoewel je de realiteit natuurlijk altijd afhankelijk is van onder meer de weersomstandigheden, wil je toch dat jouw bestemmingen lijken op een tropisch paradijs – en niet op een grauwe gemeente aan de Noordzee. Bij déze kustplaatsjes verschilt de verwachting, wat ons betreft, zo min mogelijk met de realiteit. Handig voor Florida-reizigers!


Foto: VISIT FLORIDA

1.    MIAMI BEACH

Dat karakteristieke beeld van rolschaatsende vrouwen, goed gebronsde gasten en een algemene Baywatch-meets-Scarface-sfeer? Dat vind je alléén maar in Miami. Beter gezegd – dat vind je écht in Miami. De grootste kans op dit soort klassieke scenes heb je natuurlijk op South Beach aan Ocean Drive, hoewel het ook er-rug gaaf is per speedboot (ja – per speedboot) te zien.


2.    VERO BEACH

Vero Beach is iets totaal anders dan Miami Beach. Géén gespierde Amerikanen, maar juist meer pensionado’s die in de zon van Florida het goede leven ervaren. Wie overigens op zoek is naar zo’n typisch Amerikaanse lunchroom, moet maar eens langs bij Cravings. Hier is de sfeer blijven hangen in de jaren ’50.


3.    FORT LAUDERDALE

Fort Lauderdale is eigenlijk het beste te omschrijven als Miami in het klein. Ook hier vind je boardwalks, prachtige stranden en een druk centrum, maar het is allemaal net iets intiemer. Bovendien is Fort Lauderdale thuis voor een aantal gigantische shopping malls. Wie op weg is naar Miami – of juist vertrekt uit de metropool – moet hier zeker even stoppen.


4.    COCOA BEACH

Veel Amerikaanse kustplaatsjes profileren zich als een paradijs voor surfers. Cocoa Beach, Florida doet dat ook. Het verschil is dat dit écht een surferswalhalla is. Van de winkels tot de bars aan het strand: alles draait hier om watersport. Op vrijwel iedere foto van Cocoa Beach is minstens één surfboard te zien, maar dat nog niets vergeleken bij het aantal surfers dat je hier in werkelijkheid tegenkomt.


5.    CEDAR KEY

De naam doet misschien anders vermoeden, maar Cedar Key hoort niet bij de Florida Keys. Het is een eiland langs de westkust van de Sunshine State – een plaats die ongeveer laat zien hoe Florida eruit zag vóór Walt Disney er neerstreek. Cedar Key lijkt eigenlijk ook niet echt op de rest van Amerika, daar waar ook de McDonaldsen en Starbucksen van deze wereld ontbreken.


6.    ST. PETE BEACH

St. Pete Beach is een levendig, wit zandstrand aan de Golf van Mexico. In tegenstelling tot andere kustplaatsen is het zand hier ook daadwerkelijk wit. Tel daar de knusse toeristenwinkeltjes en de strook hotels bij op en je hebt een prima plaats om bij te komen van je road trip door FL.


7.    KEY WEST

Ja – Key West hoort inderdaad wél bij The Keys. Sommige reizigers vinden dit eindstation van de eilandengroep iets te toeristisch. Daar valt iets voor te zeggen, maar het algemene sfeertje in de stad is niet te evenaren. Bovendien ziet Duval Street, hét middelpunt van Key West, er precies zo uit als hierboven.Foto: Florida Keys News Bureau

8.    KEY LARGO

Wie wil snorkelen of duiken, is beter af bij een van de andere Florida Keys. Key Largo is het eerste eiland dat je tegenkomt wanneer je vanuit Miami naar Key West rijdt – en direct het mooiste wanneer je op zoek bent naar een rijk onderwaterleven. Dat geldt overigens ook voor het volgende plaatsje: Islamorada.


…EN ZO ZIE JE HET ALLEMAAL!

Deze fotogenieke kustplaatsjes met elkaar combineren? Dat doe je natuurlijk met een road trip door Florida. Onze partners van Amerika Online hebben daarvoor een uitstekende reis samengesteld. Go Florida! gaat langs deze bestemmingen, maar slaat ook Orlando en het Everglades National Park niet over. Kijk HIER voor méér info!